вівторок, 21 вересня 2010 10:48

"Колядника" Зварича почнуть судити у кінці місяця

"Колядника" Зварича почнуть судити у кінці місяця

Оболонський районний суд Києва 30 вересня почне розгляд справи за обвинуваченням колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича у хабарництві.

"30 вересня відбудеться попереднє слухання справи", - зазначило джерело. Суд почне розгляд справи о 11:30. Справу буде розглядати суддя Владислав Дев"ятко.

Нагадаємо, у грудні 2008 року ГПУ порушила кримінальну справу проти судді Зварича за отримання хабара у розмірі 100 тис. дол.

У службових кабінетах і квартирах семи суддів Львівського апеляційного адмінсуду, зокрема і голови суду, провели обшуки, під час яких співробітники Генпрокуратури і СБУ вилучили 1 млн дол. і 2 млн грн.

При цьому з особистої барсетки Зварича було вилучено 9,6 тис. дол. і 6,4 тис. грн. Сам суддя заперечував отримання ним хабарів у розмірі 100 тис. дол.

Пояснюючи походження інших сум, він заявив, що позичив на будівництво 1,9 млн дол. у свого знайомого адвоката, а також мав намір спрямувати гроші, знайдені в приміщенні суду, "на церкву".

У середині червня Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок у справі за обвинуваченням Зварича в одержанні хабарів в особливо великих розмірах й одного із суддів цього ж суду й передала справу до Верховного Суду для визначення підсудності.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «"Колядника" Зварича почнуть судити у кінці місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути