четвер, 27 березня 2008 14:18

"Американці нас притиснули"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів нараду з питань зовнішньої політики, на якій заявив, що санкції США завдали збитку білоруській економіці. "Останнім часом наші "свядомия" все частіше говорять про те, що у нас будуть проблеми в економіці, американці нас притиснули, про це докладає і МЗС", - заявив Олександр Лукашенко.

На думку глави Білорусі, "якби ми працювали за іншими напрямками, то не помітили б цих американських санкцій".

"Хіба проблема сьогодні продати калій в інші держави, а це основна стаття експорту в США... Виявилось, немає жодних проблем. Ми запросто можемо розмістити свої замовлення. Ростуть потреби на калій в світі - звідси і просто надхмарні ціни на калійні добрива. Виявилось, що ми запросто можемо продати дану продукцію, і ці американські санкції нічого не варті, вони самі сьогодні це зрозуміли і усвідомили", - заявив Олександр Лукашенко, передає БелТА.

За словами президента Білорусі, країні необхідно шукати нові ринки збуту. "Ми не можемо бути зав"язані тільки на Росію, Євросоюз та США", - вважає президент Білорусі.

Лукашенко: держслужбовці не хочуть брати на себе відповідальність за реалізацію міжнародних домовленостей

"Мене насторожує невиконання або неналежне виконання всіх домовленостей, що були досягнуті в ході візитів на вищому рівні", - заявив Олександр Лукашенко, передає "Інтерфакс".

"Ви знаєте мої вимоги: ніяких туристичних поїздок. Якщо здійснюються візити, а тим більше візити на вищому рівні, вони повинні приносити країні конкретні результати", - відзначив глава білоруської держави.

"Коли ми на вищому рівні направляємо делегації на чолі з президентом, то всі захоплено вигукують, що вдалося досягти хороших домовленостей. А де результат?", - запитав президент, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Американці нас притиснули"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути