четвер, 31 липня 2008 12:43

"Аль-Каїда" переїздить з Іраку до Афганістану і Пакистану

Перші особи суннітської терористичної організації "Аль-Каїда" виїхали з Іраку до Афганістану. Керівники угрупування також почали відправляти нових соратників не до Іраку, а на територію Афганістану та Пакистану, пише в четвер TheWashingtonPost з посиланням на джерела в "Аль-Каїді" та іракській розвідці.

За інформацією видання, влада США та адміністрація Іраку упевнені в тому, що останні дії "Аль-Каїди" свідчать про розлад в організації. Крім того, "Аль-Каїда" залишає Ірак через низку "поразок" і прямують до Пакистану та Афганістану, де справи у бойовиків йдуть трохи краще.

При цьому відповідальний за розвідку в штабі командувача американським військовим контингентом на території Іраку Девіда Петреуса бригадний генерал Брайан Келлер заявив, що американці поки не встановили достовірність інформації, що з"явилася у розпорядженні газети.

Зазначимо, що 30 липня газета TheNewYorkTimes опублікувала скандальну статтю, в якій повідомлялося, що ЦРУ серйозно підозрює пакистанську розвідку в зв"язках з терористичними угрупуваннями. За інформацією видання, для з"ясування відносин з пакистанськими колегами до Ісламабаду відправився високопоставлений співробітник ЦРУ. Влада Пакистану цю інформацію категорично спростувала, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" переїздить з Іраку до Афганістану і Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути