вівторок, 23 серпня 2016 19:00

П'ять найнесподіваніших рекордів незалежної України
5

У 1989 році був заснований Всесоюзний клуб незвичних рекордсменів. Відтоді досягнення українців реєстрували в цій організації. Згодом її перетворили на Національний реєстр рекордів.

Gazeta.ua склала рейтинг найнесподіваніших рекордсменів України часів незалежності.

Автор: Тарас Подолян
 

1. Найбільші очі

"С самого детства у меня были такие выпуклые большие глаза. Расстояние от внешнего до внутреннего уголка глаза — 34,03 миллиметра", — розповідає 23-річна Лілія Лукашова з міста Тернівка Дніпропетровської області. 2015 року потрапила до Національного реєстру рекордів України за найбільший розріз очей.

У дитинстві очі Лілії привертали багато уваги приятелів та й незнайомих людей. Згодом вона навчилася користуватися своїм даром. Під час навчання на менеджера у вузі інколи "стріляла" очима до викладачів. Каже, це допомагало складати іспити.

"Щоб підкреслити очі, іноді ношу кольорові лінзи — блакитні чи зелені", — продовжує Лілія. — Спеціальним макіяжем не користуюся.

Зараз рекордсменка у декретній відпустці. Виховує 3-річного сина.

2. Чавить кавуни ногами

Спортсменка 30-річна Ольга Лящук торік потрапила до Книги рекордів Гіннеса. За 14,65 с розчавила 3 кавуни. Досягнення зафіксували у ранковому шоу "Добрий ранок" в італійському Мілані.

Автор: kp.ua
 

"Давить арбузы ногами начала случайно, — розповідає Ольга. — Хтось із наших спортсменів спитав, чи пробувала таке колись. Наступного разу прийшов на тренування з кавуном вагою 3,5 кілограма. Роздавила з першого разу. Із тренером надіслали заявку на реєстрацію рекорду у Книгу Гіннеса. Почала готуватися. Півроку займалася на тренажері, передавила кілька десятків кавунів. Спершу ноги боліли, синці лишалися".

2015-го Ольга стала найсильнішою жінкою України.

Навчалася у Київському інституті фізичного виховання та спорту. Виступала за збірну України з регбі. Через травму мусила покинути команду.

У 2014-му зайнялася стронгменом - нестандартні вправи силачів, можуть перевертати шини чи тягти автівки за канат. Перемогла на чемпіонаті світу зі стронгмену у Фінляндії.

3. Найдовша волосина у бровах

Автор: Сергій Старостенко
 

Киянин 59-річний Олександр Креп має найдовшу волосину у бровах - 11, 8 см. Говорить, що не стриже брови 10 років. Переконався, що це неефективно. Після стрижки стають жорсткі і стирчать у різні боки. Рекордсмен миє брови шампунем і розчісує.

"Завжди були густі та довгі, — Олександр Сергійович має сиве волосся і бороду. Може відтягнути волосину у лівій брові до носа. — У школі через це комплексував, бо однокласники дражнили "бровастим". Кілька разів намагався повисмикувати найдовші. Та після цього брови почали рости ще довшими і кудлатішими".

Сину 30-річному Володимиру передалися великі брови, але до розміру батькових не доросли.

4. Найбільша вага, переміщена зубами

"Якось уночі прийшов у трамвайне депо. Кажу: хочу потягнути вагон. Відповіли: колись у нашому депо Василь Вірастюк рекорд встановлював — 5 трамваїв потягнув. Говорю, хочу один, але зубами", - розповідає 34-річний Олег Скавиш зі Львова. Торік встановив рекорд України - протягнув 2 пасажирських вагони масою 100 т зубами.

Автор: ipress.ua
 

З 19 років займався важкою атлетикою. Працює педіатром.

"Останні шість років почав цікавитися старовинними силовими номерами, - додає Олег. - З дитинства цирк люблю. Колись у номерах задіювали зуби. Спробував підняти гирьку. Потім потягнув яхту, вагон, тоді — трамвай.

Особливої дієти не дотримуюся. Стараюся їсти сир, бо там багато кальцію. Час від часу якісь кальцієві полівітаміни вживаю. Не буваю у фаст-фудах, не п'ю газованих напоїв, бо вони руйнують зубну емаль".

5. Найбільші натуральні груди

26-річній Надії Щербань з Вінниці приходить більше сотні повідомлень у день на сторінку в соцмережі. Вона має найбільші натуральні груди в Україні - їхній об'єм 121 см. Це 11-й розмір білизни.

Автор: ukr.media
 

"Всі жінки у нашій сім'ї з пишними грудьми - і бабуся, і мама, і моя старша сестра Юля, - розповідає Надія. - Ще у шкільні роки я помітила, що мої груди швидко ростуть. Що було робити - приймала себе такою, яка є. А до пильних поглядів людей звикла. Спокійно ставлюся і до того, коли незнайомі цікавляться, справжні у мене груди чи ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-7 українських рекордів у Книзі Гіннеса

Торік Надії запропонувала балотуватися до місцевих органів влади одна з партій.

"Кандидат на посаду мера одного з райцентрів Вінниччини запросив піарити його перед виборами. Але я не готова агітувати за когось. Хотіла спробувати свої сили як кандидат", — сказала жінка в одному з інтерв'ю. Участі у виборах не взяла.

Восени в Україну приїжджали представники німецького виробника білизни. Знімали мірки з Надії. Вирішили подарувати їй бюстгальтер. Та серед своєї продукції потрібного розміру не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «П'ять найнесподіваніших рекордів незалежної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути