пʼятниця, 15 липня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінські посіпаки за кордоном розносять нові брехні про Україну – РНБО

Путінські посіпаки за кордоном розносять нові брехні про Україну – РНБО
Росіяни продовжують розповсюджувати фейки. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 15 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у п'ятницю пресслужба ЦПД у Telegram.

"РФ перемагає Україну, але російська еліта не готова до перемоги. Зараз Росія повільно, але впевнено перемагає, оскільки має військово-технічну перевагу, однак головним завданням Москви після перемоги стане збереження внутрішньополітичної стабільності", – пишуть ЗМІ РФ із посиланням на інтерв'ю політолога Валентина Вацева болгарській газеті "Праця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Водночас пропагандистські ЗМІ ворога повідомили, що російські військові нібито виявили на залишених українськими військами позиціях під Лисичанськом на Луганщині "ферму з промислового вирощування марихуани". Це – фейк, попереджають в РНБО.

Дезінформацію поширюють і в посольстві РФ у Сполучених Штатах Америки. Там заявили, що в США начебто триває кампанія з дискредитації Росії через роздування уявної загрози застосування збройними силами РФ біологічної зброї.

"Однак саме США заплямували свою репутацію в цій галузі, документальні підтвердження чого неодноразово наводило російське міністерство оборони", – дезінформує вороже відомство.

Російська Федерація платить майже €2 тис. на місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення російської пропаганди в Болгарії. Росія платила за формування громадської думки болгарським політикам, відомим журналістам, аналітикам, політологам та іншим особам, які з'являються в громадських ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Путінські посіпаки за кордоном розносять нові брехні про Україну – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути