Ексклюзиви
четвер, 14 липня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО
Росіяни продовжують розповсюджувати фейки. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 липня.

Пропагандистські засоби масової інформації Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в четвер пресслужба ЦПД у Telegram.

"Російські ЗМІ пишуть, що майже всі найменування західної зброї, що було передано Україні, можна знайти за низькими цінами на майданчиках даркнета. Таким чином російські пропагандисти намагаються дискредитувати Україну та знизити рівень підтримки країн-партнерів", – повідомляють у РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інформаційна атака": ДБР розслідує скандал із секретними матеріалами

Чергову маніпуляцію розповсюджує і тимчасовий повірений у справах РФ у Канаді Володимир Проскуряков. Він заявив, що рішення Канади щодо відправлення в Німеччину турбіни, необхідної для роботи "Північного потоку", є явним прецедентом порушення санкцій, запроваджених колективним Заходом.

Представники російського посольства у Сполучених Штатах Америки заявили, що "односторонні санкції Вашингтона та підрив ним ланцюжків постачання призводять до значних проблем для імпортерів сільськогосподарської продукції, а звинувачення в перешкоджанні Росії вивезенню агропродукції з України морським шляхом не витримують критики". Це – дезінформація, попереджають у ЦПД.

Ставленики Кремля "розганяють" фейки про війну в Україні. Так звана очільниця "МЗС" ОРДО Наталя Ніконорова заявила, що "територія Донецької області увійде до складу РФ як республіка, тому що має свій прапор та гімн, за ці символи сьогодні борються".

Зараз ви читаєте новину «Дипломати РФ "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути