середа, 03 грудня 2008 09:34

Путін відклав антикризовий план

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін переніс оприлюднення нового антикризового плану уряду з 5 на 20 грудня. Крім того, бюджетні антикризові розрахунки на 2009-ій і на 2010-2012 роки почнуться не 9-го, а 16 грудня. Про це пише 3 грудня газета "Комерсант".

Головною причиною перенесення термінів стала відсутність макроекономічних розрахунків від Мінекономрозвитку. Це відомство ще 1 грудня планувало здати в уряд уточнений соціально-економічний прогноз на 2009-2011 роки, проте до цих пір документ знаходиться в міністерстві. За даними "Комерсанта", попередні розрахунки вже проведені, але поки не підписані міністром Ельвірою Набіулліною. Варто відзначити, що частина даних з соціально-економічного прогнозу вже просочилася в пресу.

У Мінекономрозвитку заявляють, що внесуть прогноз до уряду до кінця тижня. Саме після цього можна буде почати підготовку антикризового плану, оскільки ні Мінфін, ні інші відомства не можуть орієнтуватися на локризові прогнози. Так, наприклад, в бюджеті на 2009-2011 роки сказано, що наступного року середня ціна на російську нафту складе 95 доларів за баррель при тому, що зараз вона коштує на ринку менше 50 доларів за баррель.

Уряд Росії протягом осені вже прийняв ряд заходів по боротьбі зі світовою фінансовою кризою. Зокрема, з міжнародних запасів країни були виділені засоби на рефінансування боргів крупних компаній перед зарубіжними банками, Центробанк витратив більше 50 мільярдів доларів на заборону курсу рубля, а порятунком банків від банкрутства почало займатися Агентства по страхуванню внесків.

Зараз ви читаєте новину «Путін відклав антикризовий план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути