понеділок, 29 серпня 2022 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін посилює наступ: РФ везе в Україну "добровольців" і нову техніку

Путін посилює наступ: РФ везе в Україну "добровольців" і нову техніку
Краще обладнання не обов'язково зробить сили РФ ефективнішими. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація намагається суттєво посилити свої війська в Україні.

Кампанія РФ із захоплення сходу та півдня зупинилася напередодні запланованого "плебісциту", йдеться у статті The Wall Street Journal.

"Низка добровольчих батальйонів, сформованих останніми тижнями по всій Росії, готується до розгортання в Україні, включаючи третій армійський корпус, призначений для підтримки нового наступу на сході. Відео тренування третього армійського корпусу на російській військовій базі в "Муліно", приблизно за 250 миль на схід від Москви, демонструють сучасну зброю, яку рідко використовують в Україні", – зазначає журналіст Метью Люксмор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін цькує губернатора Санкт-Петербурга за невдачу з вербуванням на війну

Він посилається на американський Інститут вивчення війни ISW, експерти якого в одному зі своїх щоденних звітів сумнівалися, що це змінить військовий баланс в Україні.

"Краще обладнання не обов'язково робить сили ефективнішими, якщо особовий склад погано навчений або недисциплінований", – пише видання.

У матеріалі також згадали про світлини російської військової техніки у вагонах, зокрема зенітно-ракетних комплексів "Бук" і танків Т-90, які, за даними дослідницької групи Conflict Intelligence Team, прямують до кордону Росії зі східною Україною.

"Поштовх зміцнити сили Росії відбувається у той час, коли кампанія Москви в Україні гальмує, а Кремль намагається знайти нові війська. Водночас Київ продовжує завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на тимчасово окупованій території", – йдеться у повідомленні.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію. Водночас Кремль може швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, вважає представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Росія може зробити це дуже швидко, оскільки Держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одностайно, швидко й без зволікань.

25 серпня Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб.

Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора у Twitter.

В українській розвідці стверджують, що мета російського диктатора Путіна – залучити більше своїх військових для війни проти України. Окрім того, він хоче продемонструвати нібито "міць" російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Путін посилює наступ: РФ везе в Україну "добровольців" і нову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути