вівторок, 01 квітня 2008 16:47

Путін може стати прем"єром одразу після інаугурації Медведєва

Путін може стати прем"єром одразу після інаугурації Медведєва
Питання про кандидатуру Володимира Путіна на посаду голови уряду Росії буде розглянуте 8 травня, на наступний після інаугурації Дмитра Медведєва день.

Про це у вівторок повідомив голова Держдуми Росії Борис Гризлов.

"Навіщо відкладати? Кандидатура, котру буде вносити президент на посаду голови уряду, нам відома. І більшість Держдуми, тобто фракція "Єдина Росія" саме і домагалася такого розвитку подій. І, природно, ми цю кандидатуру підтримаємо", – упевнено заявив Гризлов.

"Думаю, що цілком реальна ситуація, що сенатори, депутати зберуться (8 травня) і підтримають внесену кандидатуру Володимира Володимировича Путіна", – пояснив він.

Відповідно до Конституції, прискорене призначення формальне нічого не порушує, однак за сформованою традицією всі кандидати в прем"єри, починаючи з Віктора Черномирдіна і закінчуючи Віктором Зубковим, обов"язково проходили через процедуру консультацій з думськими фракціями.

Не став винятком і сам Володимир Путін, який спілкувався з депутатами перед своїм першим призначенням главою Білого дому в серпні 1999 року, відзначає видання.

Дві думські фракції – ЛДПР і КПРФ – уже заявили, що будуть наполягати на проведенні необхідних переговорів.

"Будь-який кандидат на посаду прем"єр-міністра завжди обходить усі фракції Держдуми, і я не знаю, на цей раз буде зроблено виняток або ж Володимир Володимирович знайде час, щоб зустрітися з фракціями", – заявив у вівторок лідер фракції ЛДПР Ігор Лебедєв.

Такої ж точки зору дотримується і глава комуністів Геннадій Зюганов: "Спроба усе зім"яти і протягти в один-два дні диктується не стільки розумінням справи, скільки приятельськими зобов"язаннями".

"З юридичної точки зору жодних порушень немає. Президент висуває кандидатуру на посаду прем"єра, а Держдума її підтримує. Усе за законом. Однак це питання не юридичної, а політичної якості", – роз"яснив адвокат Вадим Прохоров, пише "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Путін може стати прем"єром одразу після інаугурації Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути