Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 20:12

Путін підписав закон про освіту нового суб"єкта Федерації

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний конституційний закон про освіту у складі Російської Федерації нового суб"єкта РФ в результаті об"єднання Читинської області і Агинського Бурятського автономного округу.

Закон прийнятий Державною Думою 5 липня 2007 року і схвалений Радою Федерації 11 липня 2007 року.

Федеральний конституційний закон визначає умови і порядок освіти нового суб"єкта, його статус, найменування і межі.

Також документ регулює відносини, пов"язані з перехідним періодом утворення нового суб"єкта, якого пропонується вважати утвореним з 1 березня 2008 року. Він матиме статус краю і найменування "Забайкальський край", а його межі охоплюватимуть територію суб"єктів РФ, що об"єднуються.

Протягом перехідного періоду повинні бути сформовані органи державної влади Забайкальського краю і врегульовані всі питання, пов"язані з його утворенням.

Вибори депутатів законодавчого органу нового суб"єкта пропонується провести 12 жовтня 2008 року. Не пізніше, ніж за 35 днів до дня утворення Забайкальського краю, президент РФ повинен внести пропозицію по кандидатурі першого губернатора Забайкальського краю.

Документ регулює питання правонаступництва краю, зокрема відносно власності області, а також забезпечення прав і законних інтересів корінних нечисленних народів і народів, що традиційно проживають на території Забайкальського краю, особливості організації місцевого самоврядування і інші питання, пов"язані з утворенням краю.

Встановлюється і порядок формування бюджетів Читинської області, Агинського Бурятського АТ і Забайкальського краю, повідомила прес-служба Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав закон про освіту нового суб"єкта Федерації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути