Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 15:41

Путін пересів з "Мерса" на Волгу (ФОТО)

Сьогодні на Горьковському автомобільному заводі "ГАЗ" почалося серійне виробництво нових легкових автомобілів Volga Siber. Як повідомив прес-секретар групи "ГАЗ" Олег Гамов, спочатку всі учасники та гості церемонії попрямували на екскурсію підприємством, а потім стали свідками, як перший серійний Siber зійшов з конвеєра.

Новенька машина сірого кольору, ледве зійшовши з конвеєра, вже знайшла першого покупця. Сьогодні ж вона відправляється до Казані.

За словами голови правління "Групи ГАЗ" Сергія Занозіна, "це принципово нова машина не тільки для Горьковського автозаводу, але і для всього російського автопрому". "Тому говорити про смерть вітчизняної автомобільної промисловості передчасно. Зате можна сказати, що мрія про те, щоб пересадити чиновників з іномарок на "Волги" стає можливою", - сказав Занозін.

Він особливо відзначив, що машина дуже якісна, добре тримається і поводиться на дорозі та відповідає всім міжнародним нормам якості та безпеки.

Напередодні новий виробничий комплекс "ГАЗа" відвідав голова уряду РФ Володимир Путін. Прем"єр-міністр також посидів за кермом Volga Siber. "Підвіска жорсткувата, але машина непогана. Кліренс підняли, для наших доріг нормально буде", - поділився він своїми враженнями від автомобіля з журналістами.


Нагадаємо, що новинка є моделлю, заснованою на американській платформі Chrysler Sebring, яку "ГАЗ" придбав на весні 2006 року.

Цього року російський автовиробник планує зібрати 12 000 таких авто, а в найближчі три роки планується вийти на випуск 50 тисяч автомобілів на рік. Плануються також постачання на Україну.

Офіційні продажі Volga Siber почнуться тільки 1 вересня. Орієнтовна ціна автомобіля повинна була скласти 500 000 рублів. Але як повідомив Сергій Занозін, нова "Волга" коштуватиме не менше 600 тисяч рублів.

Спочатку ж Горьковський автозавод хотів продавати Siber за 18 тисяч доларів, але ціна на машину вже встигла підрости. Втім, експерти упевнені, що Siber навіть за 23 тисячі доларів матиме попит. Принаймні, спершу.

Передбачається, що на долю найпростішої комплектації Siber доводитиметься 43% всіх продажів моделі. Ще 42% дістануться середній комплектації, а автомобілі в максимальному оснащенні займуть 15% ринку.

Виробничий комплекс був відкритий 28 березня 2008 року. З моменту відкриття на ньому була випущена дослідно-експериментальна партія з 500 машин, що були передані співробітникам автозаводу і представникам ЗМІ. За експлуатацією кожного авто велося спостереження.

Спочатку модель називалася GAZ Siber, але, бажаючи зберегти легендарний вітчизняний бренд "Волга", "ГАЗ" перейменував її в Volga Siber.

Фото Reuters та КП

За матеріалами ИТАР-ТАСС, РИА "Новости" та NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Путін пересів з "Мерса" на Волгу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути