Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 09:21

Путін дав назву статусу Медведєва

Путін дав назву статусу Медведєва
Президент Росії Володимир Путін підписав указ номер 295, яким регулюється статус переможця президентських виборів у період до інавгурації. Документ був підписаний ще 3 березня.

Згідно з цим указом, людину, яка опинилася в нинішньому положенні першого віце-прем"єра Дмитра Медведєва, слід іменувати "новообраним президентом Російської Федерації, що не вступив на посаду".

Адміністрації президента РФ документом наказано забезпечувати діяльність обох президентів - і того, що вступив, і того, що не вступив на посаду, відзначає видання.

Крім того, Федеральній службі охорони доручено охороняти "новообраного президента, що не вступив на посаду", і виділити йому офіційну резиденцію.

У сучасній російській історії це перший випадок, коли взагалі з"явилася необхідність у подібному указі. У 1996 році влада залишилася у чинного президента, Бориса Єльцина. У 2000-му - також: президентом Росії став в.о. президента Володимир Путін. У 2004 році він знову переміг на виборах, залишаючись главою держави.

Нагадаємо, що "новообраним президентом Російської Федерації, що не вступив на посаду", Дмитро Медведєв став 3 березня 2008 року, коли стали відомі результати президентських виборів, що відбулися днем раніше, на яких він переміг у першому ж турі, повідомляє Кореспондент.net.
Зараз ви читаєте новину «Путін дав назву статусу Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути