понеділок, 02 січня 2023 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пташка" з Азовсталі поділилася найбільшою мрією і ставленням до хейту

"Пташка" з Азовсталі поділилася найбільшою мрією і ставленням до хейту
"Пташка" з Азовсталі відреагувала на хейт. Фото: розміщене на radiosvoboda.org

Військова парамедикиня з Азовсталі 21-річна Катерина Поліщук на псевдо "Пташка" підбила підсумки 2022 року.

Вона пригадала все, що вдалось їй пережити торік. Зокрема, розповіла про критику на свою адресу та поділилися найбільшою мрією, пише ТСН.

"Якесь особисте, яскраві події зупинилися в момент, коли померли мої найкращі люди на війні. Люди стали більш об'єднаними і більш свідомим, стрепенулися. Мене насправді дуже тішить, що наша лють, наш біль і наш гнів проєктуються на скажені суми на "Байрактари", – сказала "Пташка" в інтерв'ю.

Також вона поділилася, що може змусити її знову заплакати.

"Єдина тема, яка мене може змусити плакати – це мій найкращий друг, історія зі смертю мого найкращого друга. Сльозами не допоможеш ні горю, ні звільнити Україну. Звільнимо від напасті і будемо плакати і сміятися, і співати – все разом", – додала Поліщук.

Медикиня зізналася, що її завжди впізнають і дякують. Але без критика, образ і негативних коментарів також не обходиться.

"Думаю, що причина не в тому, що я негативний персонаж чи зробила щось погане... Нічого такого ні перед своїм народом, ні перед іншим, я не зробила, щоб хоча б раз опустити очі. Мені приходять звинувачення, що я там завербована, чи тому подібні речі, і що мені там добре в полоні жилось… Але в людей є свій внутрішній біль. В когось в полоні хтось з рідних, в когось, хтось загинув і їм відгукується ця всесвітня несправедливість, чому вона тут, жива", – сказала Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знову орда із боліт наступає": найкращі пісні воєнної України, які стали хітами

Вона співала на Азовсталі, поки росіяни рівняли його із землею. Ці пісні слухали по всьому світу, але згодом дехто назвав їх продуманим піаром "Азову".

"Не розуміла цієї хвилі, яка на мене несеться. Я ніякого образу не створювала. Я була собою, поруч зі мною були хлопці, які отак просто дивилися на мене і знімали шапку. Вони надихалися мною і вони хотіли поділитися з усім світом. І от мій друг, який зараз вийшов з полону, він казав, що запишімо відео для друзів, що ти жива. І вони це виставляють. І виходить, що воно потрапляє якраз в цю хвилю інформаційної війни Азовсталі. Я про неї не знала, ми були на бойовій позиції і оця вся "двіжуха "на предмет врятуйте нас, ми бідні-нещасні, мене взагалі не влаштовувала. Тому що ми ж сильні ми воїни", – стверджує Катя.

В жовтні голос Азовсталі вперше зазвучав на свободі.

"Львів Арена, Динамо-Шахтар грали і це просто мрія всього мого життя", – зізнається вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пташка" показала брата-красеня: рідкісне фото

На фіналі "Голосу країни" "Пташка" заспівала колискову, як і своїм хлопцям після важких боїв.

"Основне моє завдання – це звільнення полонених і територій. Тобто це українську війна. Тому всі мої виступи для "Голосу країни"... я хотіла нагадати – ми сильні, ми тримаємося", - каже Катя.

Також вона описала свою найбільшу мрію.

"Моє найбільше бажання – щоб в Маріуполі (тимчасово захоплене місто на Донеччині. – Gazeta.ua) кава коштувала 15 гривень. Ми будемо боротися до кінця, це в нас в крові", – сказала вона.

Захисниця зізналася, що має купу планів на 2023 рік.

"Після Маріуполя я завжди кажу фразу: "Я скільки разів помирала, що я не боюся жити", – ділиться "Пташка".

21 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників і захисниць України, серед яких була Катерина Поліщук, обміняли на нардепа Віктора Медведчука.

Захисники Азовсталі чотири місяці перебували у російському полоні. Оборона Маріуполя тривала 86 днів.

Після звільнення з полону "Пташка" закликала українців не розслаблятися і боротися за звільнення України від російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Пташка" з Азовсталі поділилася найбільшою мрією і ставленням до хейту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути