Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 13:41

Проїзний на всі види транспорту обійдеться киянам у 800 гривень

Проїзний на всі види транспорту обійдеться киянам у 800 гривень

Лідер фракції БЮТ у Київраді, голова спеціальної робочої групи при КМДА з вивчення ситуації у транспортній галузі Києва Олександр Зінченко наголошує, що розвиток сфери комунального транспорту столиці має бути пріоритетом у розвитку міського господарства.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу перед початком засідання сесії Київради, присвяченому питанню ситуації в транспортній галузі міста.

За його словами, "консервація" проблем столичного транспорту, зокрема метрополітену, небезпечна для міста.

О. Зінченко повідомив, що три тижні робоча група під його керівництвом вивчала питання, пов"язані з роботою міського комунального транспорту. За результатами аналізу отриманої інформації група дійшла висновку, що розвиток транспортної сфери має випереджати інші галузі господарства, при цьому пріоритет має надаватися розвитку комунального транспорту.

Робоча група наголошує на тому, що треба заборонити приватизацію київського метрополітену і "Київпастрансу", а також за допомогою спеціально напрацьованої схеми запровадження проїзних квитків захистити киян від підвищення тарифу на проїзд, водночас забезпечивши підприємства коштами на розвиток.

О. Зінченко зазначив, що робоча група отримала кілька пропозицій щодо підвищення ціни на проїзд – від 1,5 до 3 грн. Водночас, був визначений "єдиний шлях" забезпечення економічного розвитку комунальних транспортних підприємств таким чином, щоб це не позначилося негативно на киянах.

При цьому О. Зінченко не уточнив, яку вартість однієї поїздки рекомендуватиме встановити робоча група. За його інформацією, напрацьована система місячних, квартальних і річних проїзних квитків. А в річних проїзних збережена вартість проїзду в 50 коп., підкреслив О.Зінченко.

Також він повідомив, що основним питанням, яким майже тиждень займалися члени робочої групи, було те, як захистити киян, які мають дохід, менший за прожитковий мінімуму, оскільки проїзний квиток на метро на рік коштуватиме 365 грн., а проїзний на один вид наземного транспорту – 275 грн. Пропонована вартість на два види громадського транспорту, один з яких метро - 575 грн., на два наземних види транспорту - 495 грн., на три наземних - 660 грн., на чотири види транспорту - 799 грн.

За даними О.Зінченка, в Києві налічується 1 млн. 414 тис. мешканців, які користуються різними пільгами, і для них Київрада буде пропонувати КМДА визначити "коридор можливостей", щоб забезпечити надані пільги.

Окремо О.Зінченко наголосив на критичній ситуації у Київському метрополітені, де, за його словами, є серйозна небезпека для працівників і пасажирів, оскільки система управління була здана ще 48 років тому і з того часу не удосконалювалася.

"Виходу іншого, ніж розвивати транспорт Києва, ніж залишити два комунальних підприємства ключовими елементами на ринку, – нема. І саме наявність цих підприємств забезпечить загальне зниження цін для киян", - наголосив О.Зінченко, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Проїзний на всі види транспорту обійдеться киянам у 800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути