неділя, 21 серпня 2022 23:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Провідник, пожежник та лікарі - Зеленський нагородив лауреатів премії "Національна легенда України"

Провідник, пожежник та лікарі - Зеленський нагородив лауреатів премії "Національна легенда України"

Президент України Володимир Зеленський нагородив відзнаками лауреатів премії "Національна легенда України".

Відео з церемонії вручення опублікувала пресслужба президента. Цьогоріч нагороду отримали восьмеро українців. Про це глава держави розповів у своєму зверненні.

"Ми відзначаємо всіх тих, хто щоденно як всередині нашої держави, так і зовні, захищає нашу незалежність, сувернітет своїм талантом, своєю вагою і своєю роботою - різною, але надзвичайно важливою. Це талановите коріння нашої держави буде передаватись від одного до іншого покоління. Пишаюсь, що живу з вами в одній прекрасній Україні", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленська розповіла про проєкт, який зберігає пам'ять про вбитих українців

Лауреатами премії "Національна легенда України" стали:

- Провідник Анатолій Бабічев. Дев'ять днів його потяг вивозив людей із Костянтинівки, Харкова, Краматорська, Лимана. У цьому ж поїзді, в іншому вагоні, працювала його дружина Наталя. Під час обстрілу потяга вона загинула. Попри особисту трагедію Анатолій не зламався, повернувся до служби й порятунку людей.

- Посмертно нагороджено Анатолія Солов'яненка. За вагомий творчий доробок і зміцнення культурної слави України.

- Пожежник Ігор Івасиков. Завдяки його діям з-під завалів ОДА у Миколаєві було врятовано 17 осіб.

- Подружжя лікарів Ольга і Анатолій Свист. Опинившись у Бучі, вони не змогли залишити місто, зателефонували друзям і попросили всиновити їхніх дітей, якщо вони не повернуться. Два тижні під постійними обстрілами й без належного обладнання вони робили надскладні операції, рятуючи життя важкопоранених дітей.

- Вчителька Ганна Бут із Мелітополя. Попри окупацію вона виховує своїх учнів патріотами. Відео, де вона, загорнувшись у прапор України, вимагає від міжнародної спільноти рішучіших дій, потрапило майже в усі світові ЗМІ та соцмережі. Мільйони людей на планеті почули: Мелітополь – це Україна.

- Волонтерка Тата Кеплер. Як і тисячі волонтерів, вісім років поспіль вона допомагає нашій армії. Неможливо порахувати, скільки за цей час було знайдено й доправлено аптечок, медичних рюкзаків, турнікетів, бронежилетів та іншого спорядження.

- Амбасадор платформи UNITED24, наш видатний спортсмен Андрій Шевченко. Переможець Ліги чемпіонів і володар "Золотого м'яча". Ці та багато інших титулів прославили його на весь світ. А зараз допомагають гуртувати світ задля підтримки й допомоги Україні.

У Києві 21 серпня попрощалися із акторкою Русланою Писанкою. Заупокійну службу провели у Спасо-Преображенському соборі в Києві.

Руслана Писанка померла 19 липня на 57 році життя у Німеччині. Тіло Руслани кремували 22 липня.

Зараз ви читаєте новину «Провідник, пожежник та лікарі - Зеленський нагородив лауреатів премії "Національна легенда України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути