середа, 20 листопада 2013 04:05

Провину за катастрофу Боїнга в Казані можуть покласти на екіпаж

Провину за катастрофу Боїнга в Казані можуть покласти на екіпаж
Фото: mchs.gov.ru

Помилка екіпажу розглядається в якості основної версії аварії пасажирського "Боїнга" під Казанню. До такої точки зору, за деякими даними, схиляються експерти після того, як був оприлюднений перший доповідь Міждержавний авіаційний комітет (МАК) за результатами дослідження "чорних скриньок", повідомляє Эхо Москвы з посиланням на російські ЗМІ.

МАК відкинув припущення, згідно з яким літак авіакомпанії "Татарстан" був несправний. Попередні результати розшифровки бортових самописців говорять про те, що всі системи працювали нормально. Екіпаж не зміг зайти на посадку в перший раз, після чого спробував піти на друге коло.

Набравши висоту 700 метрів, лайнер почав різко знижуватися під кутом 75 градусів. Зіткнення з землею сталося через 20 секунд, "Боїнг" розвинув швидкість 450 кілометрів на годину. При цьому поки рано робити остаточні висновки про причини катастрофи, оскільки продовжується вивчення "чорних ящиків".

Крім того, фахівці зіткнулися з несподіваною проблемою: в одному з самописців відсутня капсула із записом переговорів. Можливо, вона вилетіла при ударі, її намагаються виявити. Раніше висловлювалося припущення, що літак звалився в штопор через брак швидкості, проте в Маці цю інформацію поки не прокоментували.

До теперішнього моменту слідство розглядало п'ять версій події: помилка пілотування, технічна несправність, неякісне паливо, робота наземних служб і погодні умови. Тепер же основним стає саме "людський фактор".

Обидва пілоти сіли за штурвал всього кілька років тому після курсів перепідготовки, один з них, до цього був штурманом, а другий бортінженером. За словами гендиректора авіаперевізника, вони вперше виконували маневр заходження на друге коло.

Нагадаємо, Боїнг 737 розбився в неділю ввечері. На його борту перебували 50 осіб, в тому числі син президента Татарстану і глава УФСБ республіки. Всі вони загинули. Триває упізнання тіл.

Зараз ви читаєте новину «Провину за катастрофу Боїнга в Казані можуть покласти на екіпаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути