Журналісти разом з експертами перевірили, чи можна їсти ранні кавуни.
"Спека у південних регіонах спричинила раннє дозрівання ягід. Зараз вони відповідають всім нормам за нітратами і радіонуклідами, тому ці кавуни можна застосовувати в їжу без будь-яких застережень", - констатувала Зоя Малімон, завідувач радіологічним науковим відділом Державного інституту з лабораторної діагностики, повідомляє ТСН.
Фахівці при цьому нагадують, що у всьому потрібно мати міру, а ще дотримуватися елементарних правил безпеки - мити ягоди перед вживанням, а ще краще - замочувати кавуни на годину у воді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон кавунів цього року почнеться раніше - експерт
Медики попередили, що куповані дині і кавуни в липні вживати вкрай небезпечно, так як для їх дозрівання, швидше за все, використовуються нітрати. Нітрати негативно впливають на роботу кров'яних тілець. Погіршують їх здатність розносити по організму кисень. Спричиняють зневоднення та підвищення ацетону.
Коментарі