пʼятниця, 04 листопада 2022 18:16

Провал "війни проти УАФ": у справі, в якій фігурує офшор Суркіса, суди не знайшли підстав арештувати підлеглих Павелка

Провал "війни проти УАФ": у справі, в якій фігурує офшор Суркіса, суди не знайшли підстав арештувати підлеглих Павелка
Голосіївський районний суд м. Києва розглянув клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу до директорки Департаменту фінансів УАФ у справі щодо розтрати коштів УЄФА. Фото: УАФ

Сьогодні Голосіївський районний суд м. Києва розглянув клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу до директорки Департаменту фінансів УАФ Євгенії Сагайдак у справі щодо розтрати коштів УЄФА, пише Delo.ua.

Прокурори просили арешт і залог у розмірі 80 млн грн. Та в цьому їм повністю було відмовлено. Натомість суд застосував до Сагайдак домашній арешт. Жодні фінансові стягнення застосовані не були.

Як відомо, напередодні прокуратура вимагала арешту для генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького, проте тоді теж доказів його вини не знайшлося, і в задоволенні відповідного клопотання прокурорів суд відмовив. Єдине зобов'язання, яке застосували до Запісоцького, - здати паспорт та інформувати слідчого про місцеперебування.

Тож прокурори вже двічі не змогли переконати суд у винуватості співробітників УАФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УАФ вимагає відсторонення Ірану від ЧС-2022 і виключення Росії з ФІФА й УЄФА

Справа, в якій представникам футбольної Асоціації вручили підозри, стосується розтрати коштів УЄФА через компанію "Ньюпорт Менеджмент".

В УАФ, коментуючи дії правоохоронців із вручення підозр, назвали їх "провокацією". А також пояснювали, що саме УАФ була заявником у вказаному провадженні, оскільки виявила, що кошти з УЄФА осідають в офшорі.

І саме УАФ, наголошувалося в заяві Асоціації, припинила дію такої схеми опосередкованого фінансування.

Компанія "Ньюпорт Менеджмент", через яку витрачалися кошти УЄФА, за даними розслідування Der Spiegel, афільована до братів Суркісів.

Спроби кримінального переслідування співробітників Будинку футболу віцепрезидент УАФ Олег Протасов назвав "замовленням" й натякнув на наявність у ньому "проросійського сліду".

Зараз ви читаєте новину «Провал "війни проти УАФ": у справі, в якій фігурує офшор Суркіса, суди не знайшли підстав арештувати підлеглих Павелка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути