четвер, 12 листопада 2009 16:53

Противники Черновецького розкрили його черговий лохотрон

Противники Черновецького розкрили його черговий лохотрон
Лідер Громадянського об"єднання "Новий Київ" Зорян Шкіряк закликає правоохоронців звернути увагу на те, як КМДА заробляє на безробітних за допомогою поліграфа. Про це повідомляє в прес-служба ГО "Новий Київ".

Зокрема, Шкіряк зазначає, що в умовах економічної кризи все більше людей залишаються без роботи. Завдяки масштабній рекламній кампанії Київської міської державної адміністрації про прийом на роботу, багато киян пробують влаштуватися на службу в мерію. Незважаючи на те, що в міському бюджеті дірка в 7 млрд. грн., штат столичної адміністрації залишається штучно роздутим. Ось на цій ситуації "доблесна" команда столичного градоначальника вирішила одержати прибуток.

Як заявив лідер Громадянського об"єднання "Новий Київ", "за інформацією, одержаною від ошуканих киян, складається схема, завдяки якій київська влада заробляє на безробітних. Суть схеми така: потенційний кандидат проходить всі етапи співбесіди в надії одержати гідну роботу в муніципальній установі. Коли бажана посада фактично в руках, кандидата інформують про те, що йому потрібно пройти поліграф (детектор брехні). Пояснення просте – виявляється, в КМДА працюють лише "чесні" люди. Як довести? Для цього існує спеціальне агентство, уповноважене це підтвердити. Туди і відправляють невдалого претендента. Процедура коштує близько 1000 грн. КМДА нібито сплачує 70% від вартості, суму, що залишилася, а це 300 грн., пропонують сплатити кандидатові на вакантну посаду. При цьому немає жодної гарантії, що відповідь буде позитивною".

"Куди йдуть кошти, зібрані таким чином, і скільки сотень тисяч відмиваються на цій схемі - питання до правоохоронних органів", - вважають в "Новому Києві".

Шкіряк радить всім бажаючим влаштуватися на роботу в муніципальні служби, не брати участь в черговому лохотроні під керівництвом Леоніда Черновецького. "Це незаконно, порушує конституційні права громадян, а також суперечить Закону України "Про державну службу" і Закону "Про службу в органах місцевого самоврядування". І ще, кожен фахівець з HR підтвердить – жоден поважаючий себе роботодавець не змусить кандидата платити гроші за можливість одержати роботу", - наголосив він.

"Ситуація з мером столиці нагадує мені відоме оповідання О"Генрі "Вождь червоношкірих". Обрати обрали, а як назад повернути хлопчика - не знаємо", - сказав Шкіряк.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Противники Черновецького розкрили його черговий лохотрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути