вівторок, 22 березня 2022 20:22

Росіяни за день 80 разів вилітали з території Білорусі бомбити Україну

Росіяни за день 80 разів вилітали з території Білорусі бомбити Україну
Противник здійснив більше 80 літаковильотів в бік України. Фото - Факти ICTV

22 березня противник здійснив понад 80 літаковильотів у бік України. Зокрема, Росія використала аеродроми сусідньої Білорусі.

Про це повідомили в щоденному зведенні Генштабу ЗСУ.

У повідомленні вказали, що від ударів російської авіації постраждали військові та цивільні об'єкти.

"Не досягаючи успіху, ворог продовжує завдавати ракетно-бомбові удари з використанням засобів повітряного нападу по об'єктах військової та цивільної інфраструктури у Житомирській, Київській, Чернігівській, Харківській та Донецькій областях. Противник здійснив понад 80 літаковильотів, зокрема 29 з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що розташовані на території республіки Білорусь", - написали в зведенні.

До нанесення ударів по об'єктах залучались літаки бомбардувальної, штурмової та винищувальної авіації. З метою ведення повітряної розвідки об'єктів на території України ворог задіяв п'ять літаків-розвідників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розбомбили залізничну станцію у Павлограді - є жертви

Водночас кораблі РФ продовжують перебувати в акваторії Чорного моря.

"В Чорноморській та Азовській операційних зонах кораблі військово-морського флоту Російської Федерації виконують завдання у визначених районах Чорного моря. У північно-східній частині Азовського моря для підтримки дій наземного угруповання окупаційних військ продовжують перебувати до 5 кораблів різних типів", - написали в зведенні.

Генеральний штаб Збройних сил України пояснив, чому не можна публічно викладати фотографії військових об'єктів, говорити чи писати про постачання техніки тощо.

На найпопулярніші питання відповіли у Facebook. Зокрема, чому під час війни не можна публічно говорити чи писати про те, що Україна веде з кимось переговори про постачання військової техніки, зброї, амуніції і чого завгодно для ЗСУ?

Зараз ви читаєте новину «Росіяни за день 80 разів вилітали з території Білорусі бомбити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути