Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2009 20:49

Проти Ахмадінеджада виступають 100 тисяч людей

Проти Ахмадінеджада виступають 100 тисяч людей
Кількість учасників несанкціонованої акції протесту проти підсумків виборів президента Ірану виросла до 100 тисяч осіб.

15 червня перед протестуючими в Тегерані вперше виступив програвший вибори кандидат Мір-Хосейн Мусаві. Він оголосив, що вважає результати виборів сфальсифікованими. Раніше лідери опозиції заявляли, що мітинги продовжуватимуться, поки влада не погодиться відмінити підсумки голосування і провести нові вибори.

У ЗМІ тим часом з"являються перші повідомлення про загиблих під час безладів. Так, представники опозиції говорять, що в місті Шираз під час акції протесту загинув студент. Крім того, фотограф Associated Press повідомив колегам, що бачив, як на мітингу в Тегерані застрелили людину. Офіційного підтвердження даної інформації поки немає.

Вибори президента пройшли в Ірані 12 червня. Передвиборний штаб Мусаві, самостійно підвівши підсумки голосування, оголосив Мусаві переможцем. Проте незабаром було офіційно оголошено, що вибори виграв діючий президент Махмуд Ахмадінеджад. Відразу після цього прихильники Мусаві вийшли на акції протесту. Поліція застосовує для розгону мітингів сльозогінний газ, а за непідтвердженими даними - і вогнепальну зброю, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Проти Ахмадінеджада виступають 100 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути