середа, 20 січня 2021 10:01

Протестувальників з Нових Санжар засудили до 5 років тюрми та штрафів

Протестувальників з Нових Санжар засудили до 5 років тюрми та штрафів
Учасникам протесів у Нових Санжарах оголосили вироки. Фото: npu.gov.ua

Оголошені вироки в судових справах щодо заворушень у селищі Нові Санжари Полтавської області в лютому 2020 року. Тоді з вогнем і камінням люди протестували проти обсервації евакуйованих з Китаю громадян у санаторії МВС на території селища.

Про це інформують у пресслужбі Нацполіції в Полтавській області.

П'ятеро з 13 фігурантів, від дій яких постраждали працівники поліції, були засуджені до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування реального покарання з випробуванням на рік. При прийнятті рішення суд врахував можливість виправлення засуджених без відбування покарання.

4 учасників заворушень, яких суд визнав винними у блокуванні транспортних засобів, та 2 осіб, причетних до хуліганських дій, зобов'язали сплатити штрафи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтер показав, хто кидав каміння в автобуси з українцями в Нових Санжарах

Також слід зазначити, що суд задовольнив клопотання процесуального керівництва та органів досудового розслідування щодо звільнення від кримінальної відповідальності двох фігурантів, які вперше вчинили кримінальне правопорушення та перестали бути суспільно небезпечними.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту були 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і лікарі. За даними МОЗ, усі здорові.

На обсервацію евакуйованих громадян вирішили розмістити в санаторії МВС у селищі Нові Санжари. На під'їздах до санаторію група агресивно налаштованих людей закидала камінням колону автобусів. Від агресії протестувальників постраждали 9 поліцейських та 1 цивільна особа.

Для захисту громадян та припинення сутичок поліція була вимушена вдатися до фізичного впливу проти агресивно налаштованих людей. На підставі зібраних доказів 13 учасників заворушень отримали підозри в скоєнні злочинів, пов'язаних із груповим порушенням громадського порядку.

Зараз ви читаєте новину «Протестувальників з Нових Санжар засудили до 5 років тюрми та штрафів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути