Ексклюзиви
неділя, 26 липня 2020 11:08

Протести в Росії: затримують активістів у всіх містах

Протести в Росії: затримують активістів у всіх містах
Очільника Хабаровського краю Сергія Фургала затримали та зарештували за підозрою в організації замахів і вбивств підприємців. Фото РИА

25 липня в містах Росії пройшли акції солідарності з протестувальниками в Хабаровську. На них затримали близько 60 осіб. В країні проходять акції на підтримку колишнього губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Проти нього порушили кримінальну справу про двох вбивствах і одному замаху на вбивство.

У Москві було затримано близько 40 осіб. Про це повідомляє "ВВС-Інфо".Двоє з них намагалися вивісити банер на підтримку протестуючих в Хабаровську. Не менш 12 осіб затримали на Пушкінській площі, куди люди вийшли під приводом годування голубів. Ще 26 осіб було затримано на акції "Лівого фронту" біля пам'ятника Юрію Долгорукому. Вони планували подати в Генпрокуратуру заяви з вимогою відкритого суду над колишнім губернатором краю Сергієм Фургалом, звільнення політв'язнів і скасування заборони на публічні заходи в період пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наймасштабніші мітинги за довгий період" - чим закінчиться справа російського губернатора Фургала

У Краснодарі, де пройшла хода на підтримку жителів Хабаровського краю, затримали сімох осіб. Четверо учасників аналогічної акції були затримані Єкатеринбурзі, стільки ж у Владивостоці. У Сургуті поліцейські затримали двох літніх учасниць одиночних пікетів на підтримку хабаровчан. Деяких затриманих вже відпустили. На одних склали протоколи, інші підписали зобов'язання про явку.

Очільника Хабаровського краю Сергія Фургала затримали 9 липня дорогою додому та відправили до Москви. Суд заарештував його на два місяці за підозрою в організації замахів і вбивств підприємців у 2004-2005 роках. За повідомленням російських ЗМІ, йдеться про вбивство бізнесменів Євгена Зорі 2004 року та Олега Булатова 2005 року і замах на амурського підприємця Олександра Смольського. Сам губернатор Хабаровського краю провини не визнає.

Зараз ви читаєте новину «Протести в Росії: затримують активістів у всіх містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути