середа, 04 березня 2020 07:31

Протести спрацювали: дружину хворого на коронавірус чернівчанина госпіталізували

Протести спрацювали: дружину хворого на коронавірус чернівчанина госпіталізували
У Чернівцях дружину хворого на коронавірусну інфекцію українця госпіталізували на обсервацію. Фото: TVA

У Чернівцях дружину хворого на коронавірусну інфекцію українця госпіталізували на обсервацію. Ізолювати жінку вимагали сусіди.

Жінка перебувала на домашньому карантині. Жодних симптомів коронавірусу в неї немає, а тому потреби в її госпіталізації не було, каже заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

"Люди, напевно, прийшли тому, що їх хвилює ситуація самоізоляції. Люди не до кінця розуміють, що таке самоізоляція. Найважче, що було в цій ситуації зробити, це вмовити здорову людину без будь-яких ознак переїхати зі зручних для неї умов проживання до інших умов проживання ", - сказала Гусак.

В облдержадміністрації уточнили, що жінку вже доправили до місця обсервації, яке "забезпечене висококласним лікарським супроводом і комфортом". Назву закладу тримають у таємниці, пояснюючи це потребою "заспокоїти ситуацію", пише "Молодий Буковинець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почувається українець з коронавірусом

"Тривога людей і бажання дистанціюватися, людська уява у цій ситуації є не дуже добрим союзником і партнером. І ми мусимо сказати, що нам пішли назустріч і ми знайшли інше місце для того, щоб спостерігати", - сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

Жінка перебуватиме на обсервації 14 днів.

"Всі медики стверджують, що самоізоляція осіб, які контактували, але в яких немає симптомів тієї хвороби - це правильний і свідомий шлях. Отже, чернівчанка абсолютно правильно вчинила", - додав Осачук.

Разом із дружиною медики ізолюють та перевірять ще п'ятьох осіб, з якими контактував хворий. Це четверо прикордонників та працівник митної служби.

Ізолювати дружину інфікованого на коронавірус вимагали приблизно 20 людей, які прийшли під під'їзд одного з чернівецьких будинків. Вони погрожували перекрити дорогу, якщо жінку не ізолюють до 6.00 4 березня.

Зараз ви читаєте новину «Протести спрацювали: дружину хворого на коронавірус чернівчанина госпіталізували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути