середа, 01 квітня 2020 14:21

Продавчиню та покупця оштрафували на 17 тис. грн за відсутність масок

Продавчиню та покупця оштрафували на 17 тис. грн за відсутність масок
За перебування в публічних місцях без масок карають штрафами. Фото: pexels.com

За відсутність захисної маски в громадському місці суд наклав штраф на відвідувача магазину в Сумах, а за декілька днів до того - на продавчиню в Кривому Розі.

Подробиці покарань за неналежне виконання карантинних заходів наводить портал Судової влади України.

1 квітня Зарічний районний суд міста Суми притягнув до адмінвідповідальності за порушення правил карантину місцевого жителя. Чоловік перебував у приміщенні продуктового магазину без маски.

Відповідно до протоколу, ввечері 30 березня чоловік зайшов до магазину АТБ без медичної маски, порушив пункт рішення виконавчого комітету Сумської міськради. Рішення забороняє перебувати в публічних місцях та в громадському транспорті на території Сумської міської об'єднаної територіальної громади без засобів індивідуального захисту.

Провину чоловіка підтверджують зібрані матеріали справи, які дослідив суд. Чоловік провину визнав. Суд вирішив накласти на чоловіка штраф у розмірі 17 тис. грн за порушення умов карантину. Також чоловікові доведеться сплатити судовий збір у розмірі 420,40 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворим на коронавірус дозволили ходити в магазини

А 25 березня Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області розглянув протокол у справі про порушення правил щодо карантину людей, складений стосовно продавчині магазину.

Правоохоронці зафіксували факт виконання робочих обов'язків без захисної маски продавчинею магазину "Ювілейний" у Покровському районі міста. При цьому підтвердили, що працівниця закладу торгівлі була забезпечена засобами індивідуального захисту. На судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину у вчиненому правопорушенні.

Суд призначив жінці покарання у виді штрафу в розмірі 17 тис. грн.

Постанови суду не набрали законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом 10 днів.

За порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи. Штраф складає від 17 до 34 тис. грн. Крім того, в лісах і парках заборонено розводити багаття, за це передбачено штраф від 340 до 1360 грн.

Зараз ви читаєте новину «Продавчиню та покупця оштрафували на 17 тис. грн за відсутність масок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути