субота, 24 серпня 2013 09:32

Процес становлення європейської України вже став незворотнім - Тимошенко з нагоди Дня незалежності

Процес становлення європейської України вже став незворотнім - Тимошенко з нагоди Дня незалежності
Юлія Тимошенко. Фото: simya.com.ua

Українці мають довести, що гідні бути в Європейській сім'ї, заявила екс-прем'єр країни, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з нагоди Дня незалежності України.

"Підписання та ратифікація угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС теж знаходиться в зоні ризику - це ще одне наше історичне випробування. На цьому шляху ми не самотні - у нас є друзі, є ті, хто теж вірить в Україну разом з нами. Ми повинні довести, що ми гідні бути в Європейській сім'ї. До нас демократичний світ ставиться з надією, з вірою, що ми гідні кращої долі ", - йдеться у зверненні Тимошенко, оприлюдненій у суботу на її персональному сайті.

"Сьогодні ми йдемо крізь історію. Це не легка романтична прогулянка. Ми йдемо з кайданами на ногах, з рекордною корупцією правлячої Сім'ї, з торговою блокадою на північних кордонах, з узурпованої частиною нашого Криму, з шаленим протидією нашим європейським перспективам, з несамовитою болем у душі, з труднощами і проблемами ", - зазначила лідер" Батьківщини ".

При цьому вона підкреслила, що українці йдуть вперед, вчаться нести відповідальність за вистраждану незалежність. "Процес позитивного становлення нашої молодої європейської країни вже став незворотнім. Нам ніколи не було і не буде легко. Такий вже у нас генетичний код, така історія, така доля", - зазначила вона.

"Ми як країна, як нація вже відбулися ... Це головне. Нас вже ніхто не скасує, не заборонить. День Незалежності - це не свято політиків, що не парад, що не літаки над Хрещатиком і не білборди з привітаннями. Це - День єдності всіх українських душ по всьому світу. У нас є своя безцінна земля, свою мову, своя історія, свої герої і обов'язково буде своє вистраждане майбутнє ".

"Важко бути оптимістом там, де я зараз перебуваю. Але я знаю, що в України все буде добре", - уклала Тимошенко.

У зверненні з нагоди Дня незалежності Тимошенко привітала Левка Лук'яненка, яке 24 серпня святкує свій 85-й день народження. "Він народився в один день з нашою незалежністю і дихає з нею в унісон. Я вітаю пана Левко і знаю, що він ще багато зробить для нашого майбутнього", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Процес становлення європейської України вже став незворотнім - Тимошенко з нагоди Дня незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути