неділя, 30 червня 2013 20:30

Принц Кентський привіз в Україну 29 старовинних літаків
12

Фото: Фото: Ярослав Тимчишин

Сьогодні в Україну прибув принц Майкл Кентський. Він прилетів до Львова у рамках візиту Клубу любителів старовинної авіації "Air Squadron". У Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького разом із принцом приземлилися літаки Juliette (Принц Майкл Кентський), Whiskey, Alfa, Bravo, Charley (винищувачі), Lima (біплани), усього 27 екіпажів. 12 історичних машин побудовані ще в 30-40 роках минулого століття.

"Це люди, яким вже немало років, але серед них є три керівники військово-повітряних сил Великобританії, також серед членів клубу є ті, хто зацікавлений розвитком авіації в світі, а ще є люди, які робили спочатку свій бізнес, своє ім'я, а після цього вони займаються величною справою як розповсюдження ідеї перельотів, ідеї розвитку авіації на всій планеті, – розказав голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук. Сам принц із пресою не спілкувався. - Принц Кентський уже не вперше в Україні і дуже радий з того, що ідею, яку він висловив десять років тому, що саме в нашій державі потрібно провести зібрання членів Клубу любителів старовинної авіації, – сьогодні уже справдилася."

У Львові для Принца Кентського та членів клубу сьогодні заплановано екскурсію Львівським Національним академічним театром ім. М. Заньковецької, гості переглянуть художню постановку "Карміна Бурана". Завтра, 1 липня, члени екіпажів перелетять до Києва, де пробудуть до 4 липня, далі полетять до Севастополя і Вінниці. Принц зустрінеться із міністрами, відвідає Національний авіаційний універстиет, підприємство "Антонов".

У Києві ескадрилья Air Squadron базуватиметься на території Державного музею авіації України. У рамках фестивалю 2-4 липня пройде наземний показ літаків клубу. 4 липня заплановані польоти.

Принц Майкл Кентский формально не виконує державних обов'язків з представлення Великобританії. Але від імені своєї двоюрідної сестри Єлизавети ІІ двічі представляв королеву у міжнародних поїздках. Принц має власну консалтингову компанію, займається бізнесом в різних країнах світу, благочинністю.

Зараз ви читаєте новину «Принц Кентський привіз в Україну 29 старовинних літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути