Ексклюзиви
субота, 05 червня 2010 11:03

Прикарпатці просять Бога повені - тоді їм знову дадуть гроші

Прикарпатці просять Бога повені - тоді їм знову дадуть гроші

Губернатор Івано-Франківщини Михайло Вишиванюк черговий раз нагадав про свої наміри вивести область у п'ятірку розвинених регіонів України або зробити "Писанковий край". Журналістам сказав про це у переддень їхнього професійного свята.

"Коли я називаю цифри, які потрібні для області, мене у Києві питають, чи не хоче Прикарпаття приєднатися до Австрії" - каже голова ОДА.

В області лише для завершення будівництва 33 мостів, які зруйнувала повінь 2008 року, потрібно 660 млн грн. На повернення боргу будівельним організаціям за проведені роботи - 386 млн грн. Через ці борги будівельні фірми звертаються до судів на райдержадміністрації та блокують їх рахунки.

750 млн. грн. роздали постраждалим від повені.

"Слава Богу, Франківщина зараз не постраждала від дощів. Хоча прогнозували, що за три дні випаде півторамісячна норма опадів. Втім, негода нас обминула. На Прикарпатті найбільше постраждали люди, які проживають у Тисменицькому та Тлумацькому районах", – повідомив голова.

За словами Вишиванюка, частина прикарпатців "просить Бога, аби була повінь, бо знов дадуть гроші" . Він пригадав, як два роки тому "окремі газди вставали вночі й відрами носили у хату воду,аби зробити повінь". Так, у Галичі затопило навіть п"ятиповерховий будинок, а у Тисмениці - вода піднялася до третього поверху. Хоча річки поблизу не було.

"Наше першочергове завдання – повернути у людей віру до влади" - сказав Вишиванюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатці просять Бога повені - тоді їм знову дадуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути