середа, 16 серпня 2023 09:08

Пригожин перестав коментувати війну в Україні ‒ ISW

Пригожин перестав коментувати війну в Україні ‒ ISW
Ватажок групи "Вагнера" Євген Пригожин утримується від коментарів щодо війни РФ проти України. Фото: скріншот

Ватажок російської терористичної групи "Вагнер" Євген Пригожин продовжує коментувати діяльність своєї ПВК в Африці, але утримується від коментарів про війну в Україні.

При цьому він хоче залишатися активним в інформаційному просторі. Про це йдеться в новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики помітили, що джерела, пов'язані з ПВК "Вагнер", "підривають діяльність" приватних військових компаній, пов'язаних з міністерством оборони Росії.

Зокрема, кілька російських і білоруських інсайдерських джерел заявили 15 серпня, що чутки про нібито перехід командирів "Вагнера" до ПВК "Редут" міністерства оборони Росії не відповідають дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ще не визначив остаточну долю Суровікіна, якого тримають під арештом

Джерела назвали ці чутки "мрією" міністерства оборони Росії і заперечили, що командири "Вагнера" переходять у "Редут", а натомість продовжують виконувати завдання у складі керівництва ПВК "Вагнер".

Аналітики зазначають, що джерела, пов'язані з "вагнерівцями", як і сам Пригожин раніше жорстко критикували "Редут" і його підрозділи на тлі напруженості у відносинах "Вагнера" з міноборони Росії під час битви за Бахмут.

На думку аналітиків, гостра реакція багатьох каналів, пов'язаних з "Вагнером", на повідомлення про можливий перехід деяких командирів "Вагнера" у "Редут" свідчить про те, що "вагнерівці" зацікавлені у підриві діяльності різних органів, пов'язаних з міністерством оборони Росії.

Міністерство оборони Росії не може повністю взяти під контроль деякі приватні військові компанії. Ці ПВК отримують спонсорську допомогу від російських чиновників та бізнесменів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У британській розвідці повідомили, що на російську терористичну групу "Вагнер", ймовірно, чекає процес скорочення чисельності та реконфігурації. Таким чином командування ПВК намагатиметься заощадити витрати на зарплату в період фінансового тиску.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин перестав коментувати війну в Україні ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути