Ексклюзиви
пʼятниця, 20 червня 2008 13:01

Президентові Зімбабве загрожує Гаагський трибунал

Президента Зімбабве Роберта Мугабе попередили, що він може постати перед Міжнародним кримінальним судом в Гаазі. Про це в п"ятницю пише газета The Times.

Журналістам стало відомо, що Мугабе можуть пред"явити звинувачення в жорстокості по відношенню до політичних опонентів. В четвер в Зімбабве були знайдені тіла 12 активістів опозиції. На трупах виявили сліди тортур.

Держсекретар США Кондолізза Райс скликала екстрену зустріч ООН, на якій засумнівалася, що другий тур виборів президента Зімбабве пройде 27 червня законно і чесно. На думку Райс, ситуація назріла і потрібне активне втручання міжнародного співтовариства.

Тим часом у лідера зімбабвійської опозиції Моргана Тсвангираї в четвер відібрали паспорт, а його заступникові Тендаю Біті того ж дня було пред"явлено звинувачення у фальсифікації результатів виборів.

Нагадаємо, що ситуація в Зімбабве загострилася після президентських виборів в кінці березня. За даними опозиції, на цих виборах Тсвангираї набрав більше голосів ніж Мугабе. Проте офіційно було оголошено, що жодна сторона не дістала вирішальної переваги.

Був призначений другий тур виборів, проте недавно Мугабе прямо заявив, що не відмовиться від влади, навіть якщо за підсумками голосування переможе його суперник, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президентові Зімбабве загрожує Гаагський трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути