Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2007 17:57

Президента Ізраїлю звинувачують в зґвалтуванні і шахрайстві

Юридичний радник уряду Ізраїлю Менахем Мазуз ухвалив рішення про пред"явлення президентові країни Моше Кацаву звинувачення в зґвалтуванні, зловживанні довірою і обмані.

Разом з тим Мазуз відмовився від думки пред"явити президентові Ізраїлю звинувачення в несанкціонованому прослуховуванні телефонних розмов і "торгівлі" президентськими помилуваннями.

За даними Ha"aretz, представники Мазуза заявили, що юридичний радник уряду Ізраїлю зібрав достатньо доказів для того, щоб звинуватити Кацава в зґвалтуванні, сексуальних домаганнях, обтяжених зловживанням службовими повноваженнями, перешкоді відправленню правосуддя і незаконному отриманні подарунків.

Остаточну версію звинувачень оголосять через деякий час, після того, як Кацаву нададуть можливість представити свою точку зору на слуханнях.

Представники канцелярії президента ніяк не прокоментували це рішення Мазуза.

Президент країни має недоторканність на час виконання ним своїх обов"язків. Термін президентства Кацава закінчується в 2007 році, проте його юристи вказують, що у разі пред"явлення йому звинувачень Кацав подасть у відставку не чекаючи цього.

Тим часом, за даними ізраїльського телеканалу Channel 10, сьогодні стало відомо, що, не дивлячись на рекомендацію Мазуза, Кацав поки що не збирається йти у відставку.

Нагадаємо, що зі звинуваченнями в зґвалтуванні і сексуальних домаганнях проти Кацава виступили 4 жінки, колишні співробітниці Кацава на різних етапах його кар"єри. Сам Кацав ці звинувачення категорично заперечує, заявляючи, що став жертвою змови, організованої його політичними супротивниками, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президента Ізраїлю звинувачують в зґвалтуванні і шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути