неділя, 29 листопада 2009 13:02

Президент Румунії подає до суду на газету, яка повідомила, що він ударив дитину

Президент Румунії подає до суду на газету, яка повідомила, що він ударив дитину
Президент Румунії Траян Басеску подає до суду на газету Гард"янул, яка звинуватила його в тому, що він ударив в обличчя дитину.

Президент країни подає позов на газету та її власника Діну Патрич за спотворення його передвиборчої кампанії в 2004 році. Глава держави стверджує, що відеозапис, на якому він нібито завдає удару дитині, було сфальсифіковано.

Про це Басеску заявив на прес-конференції в Бухаресті, коментуючи показ на румунському телебаченні кадрів інциденту, який був знятий кореспондентом газети.

Глава румунської держави вважає, що перед показом "скандального і сфальсифікованого фільму", він мав пройти перевірку в Національному інституті експертизи, але цього не зробили.

Нагадаємо, в день, коли відеозапис був показаний на місцевому телебаченні, Басеску ввечері виступив зі зверненням, у якому заявив, що не бив підлітка.

Румунський президент вважає, що подібна провокація - справа рук його політичних опонентів напередодні другого туру президентських виборів, який пройде 6 грудня.

Перший тур виграв саме Басеску, він набрав близько 33% голосів. Його основний конкурент - лідер соціал-демократів Мірча Джоане - набрав близько 30%, повідомляє Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Румунії подає до суду на газету, яка повідомила, що він ударив дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути