середа, 18 лютого 2009 12:45

Президент Болівії не проти бути як Чавес

Президент Болівії не проти бути як Чавес
Болівійський лідер Ево Моралес дав зрозуміти, що він не проти відміни обмежень кількості президентських термінів. Про це він заявив в Парижі, знаходячись у Франції з офіційним візитом.

Коментуючи нещодавній референдум у Венесуелі з конституційної поправки, яка дає його товаришеві та соратникові президентові Уго Чавесу можливість виставляти свою кандидатуру на виборах необмежену кількість разів, Ево Моралес відзначив, що він також готовий "продовжувати чесно працювати", якщо таке буде рішення народу.

На його думку, відміна обмежень не означає, що глава держави може правити вічно, тому що завжди існує вірогідність програти вибори.

"Президент Чавес - найдемократичніший з усіх, оскільки він підкоряється народу, який вирішує", - відзначив Моралес.

Він підкреслив, що не потрібно боятися того, що скаже народ. "Підкорятися рішенню народу означає управляти, підкоряючись народу. Що може бути демократичніше?" - сказав болівійський лідер.

Згідно нової конституції Болівії, прийнятої 25 січня цього року, глава держави дістає можливість переобиратися на другий термін підряд.

На 6 грудня призначені дострокові загальні вибори. У разі перемоги Ево Моралес залишиться на чолі держави ще на п"ять років до 2014 року, після чого повинен буде залишити президентське крісло.

Проте депутати правлячої партії "Рух до соціалізму" вже запропонували відмінити обмеження числа президентських мандатів. "Ми прийшли, щоб залишитися, поки не завершиться процес початих змін в країні, - заявив один з партійних лідерів, - тому ми наполягаємо на можливості необмеженого переобрання Ево Моралеса, хай вирішує народ".

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Президент Болівії не проти бути як Чавес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути