субота, 14 квітня 2007 17:49

Прем"єр Австралії запропонував не пускати в країну ВІЛ-інфікованих

Прем"єр-міністр Австралії Джон Говард запропонував заборонити в"їзд в країну іммігрантам і біженцям, інфікованим ВІЛ/СНІДом. Думку про необхідність такої міри Говард висловив під час візиту в штат Вікторія, який лідирує за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції в Австралії.

Виступаючи в ефірі місцевого радіо, Говард сказав, що, на його думку, доступ для хворих ВІЛ/СНІДом до Австралії потрібно заборонити, хоча з міркувань гуманітарного характеру для деяких з них і можна зробити виключення.

Прем"єр відзначив, що в недалекому минулому аналогічні заходи вже приймали відносно іммігрантів, хворих туберкульозом. Він додав, що зараз Міністерство охорони здоров"я Австралії вивчає питання про внесення відповідних поправок до імміграційного законодавства.

Коментуючи ініціативу прем"єр-міністра, представник Центру юридичної підтримки для хворих ВІЛ/СНІДом Девід Палс повідомив, що аналогічні заборонні заходи можливі тільки у випадках, коли те або інше захворювання представляє загрозу національній безпеці Австралії. В даний час ВІЛ до таких хвороб не належить, підкреслив Палс.


Влада Австралії не раз висловлювали схвильованість у зв"язку з високими темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції: з 2000 по 2005 рік число хворих зросло в країні на 41%. Не меншу схвильованість у австралійців викликає і швидке зростання показників ВІЛ-інфекції в сусідніх з Австралією регіонах, перш за все - в Папуа - Новій Гвінеї, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Австралії запропонував не пускати в країну ВІЛ-інфікованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути