Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 16:23

"Правий сектор" може увійти до Збройних сил на автономних правах

"Правий сектор" може увійти до Збройних сил на автономних правах
Фото: 365news.biz

ДУК "Правий сектор" хочуть зробити основою для формування нової автономної оборонної структури за типом "Союзу оборони Естонії" (Кайтселійт), яка буде підкоряться керівництву ЗСУ.

Відповідну пропозицію руковдитель ДУК і нардепу Ярошу зробив начальник Антитерористичного центру (АТЦ) Василь Грицак.

Про це він розповів в інтерв'ю Еспресо.TV.

"Пропозиції щодо входження "Правого сектора" в силові структури постійно звучали. Однак, вони були або не конкретними, або занадто конкретними. Наприклад, давайте створимо з "Правого сектора" дві дивізії в 78-й бригаді. Природно, коли ти маєш 100 тисяч людей кадрового резерву говорити про два зводи смішно. Крім того, багато наших людей, які хотіли отримати статус, увійшли до підрозділів ЗСУ або Нацгвардії. Зараз, ті хто залишився такого бажання (отримати статус. - Ред.) не мають. Але якщо буде система автономна, але в підпорядкуванні керівництву ЗСУ, то на таке ми готові йти і будемо це реалізовувати", - розповів Ярош.

"Був у мене начальник АТЦ Грицак, і ми з ним знайшли порозуміння щодо майбутнього ДУК. Генерал-полковником Грицаком сформовано пропозицію, що ось давайте приймемо законопроект, в якому ДУК стане основою нової організації за типом "Союзу оборони Естоні " (Кайтселійт. - Ред .) І, відповідно, будете воювати на законних підставах зі всіма статусами і так далі", - додав нардеп.

"Сюди можна було б залучити і батальйон ОУН, "Карпатську Січ", партизанів, можливо, ще якісь групи", - пояснив Дмитро Ярош.

Нагадаємо, Союз оборони, Кайтселійт (ест. Kaitseliit) - добровольчі воєнізовані формування в Естонії. Поряд зі Збройними силами Естонії входить до складу Сил оборони Естонії.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" може увійти до Збройних сил на автономних правах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути