вівторок, 10 червня 2008 10:19

Уряд Південної Кореї подав у відставку

У вівторок кабінет міністрів Південної Кореї заявив про свою відставку після того, як домовленість уряду з США про зняття ембарго на імпорт американської яловичини викликала масові протести населення, що привело до різкого зниження довіри до президента.

З пропозицією про відставку до президента Південної Кореї Лі Мен Бака звернулися всі 12 міністрів і глава уряду Хан Син Су. Яке рішення ухвалив президент, поки невідомо.

18 квітня уряд Південної Кореї оголосив про відміну заборони на ввезення американської яловичини, введеного восени 2007 року через побоювання, що м"ясо із США може бути заражене вірусом коров"ячого сказу. Відміна заборони - одна з обов"язкових умов для ратифікації Договору про торгівлю між Південною Кореєю і США.

Проте рішення про зняття заборони викликало масові акції протесту в країні. Уряду дорікнули в тому, що воно ставить інтереси зовнішньої політики вище за турботу про здоров"я громадян. Форма коров"ячого сказу, яким може захворіти людина, поки не піддається лікуванню, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Південної Кореї подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути