понеділок, 31 березня 2008 17:47

Уряд Молдови очолила "наступниця" Вороніна

Парламент Молдови затвердив склад нового уряду. За довіру кабінету міністрів, яким керуватиме Зінаїда Гречана, проголосували 56 депутатів (головним чином, представники молдовської Партії комуністів, яким в парламенті належать більшість місць).

Тринадцять з дев"ятнадцяти членів уряду зберегли свої портфелі. Зміни торкнулися, перш за все, поста прем"єра: Зінаїда Гречана, яка займала раніше пост віце-прем"єра, змінила на чолі уряду Василя Тарлєва.

Змінилося керівництво в МВС (главою відомства став Валентин Межинський, який раніше керував Центром по боротьбі з організованою злочинністю) і міністерстві фінансів (пост міністра зайняла Маріана Дурлештяну, у минулому - посол Молдови у Великій Британії).

Відповідно до кадрових перестановок в уряді, замміністра інформаційного розвитку Павло Бучацький був підвищений до міністра. Пост міністра освіти зайняла Лариса Шавга, яка раніше працювала проректором одного з кишинівських вузів. Міністром охорони здоров"я стала Лариса Катриніч.

Представляючи програму діяльності уряду, Зінаїда Гречана відзначила, що цей план розрахований на один рік - до парламентських виборів, які пройдуть в республіці в 2009 році. Нагадаємо, що в Молдові ці вибори фактично означають і зміну президента: відповідно до конституції республіки, главу держави вибирають депутати.

Колишній глава уряду, Василь Тарлєв, оголосив про відставку в середині березня. На думку ряду політологів, перестановки в уряді ініціював президент Володимир Воронін. Як вважають спостерігачі, висуваючи Гречану на пост прем"єра, президент таким чином може готувати собі "наступницю", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Уряд Молдови очолила "наступниця" Вороніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути