четвер, 05 жовтня 2017 14:26

З'явилися фото американського карабіна М4, який удосконалили для української армії
13

В Україні показали першу партію автоматичних карабінів M4-WAC-47 за всім стандартам НАТО.

Зброю виготовили спеціально для потреб української армії, повідомили в прес-службі Укроборонпрому.

Перші зразки на фото показав журналіст Євген Солонина у себе на сторінці у Twitter.

Автоматичний карабін M4 – WAC-47
Фото: Укрборонпром
Автоматичний карабін M4 – WAC-47
Автоматичний карабін M4 – WAC-47
Автоматичний карабін M4 – WAC-47
Автоматичний карабін M4 – WAC-47

"UA-USA гвинтівка M4: з першої дослідної партії, виробленої в Україні за ліцензією США: калібр змінюється, додаються нові функції через секунди", - пише він.

Автоматичний карабін M4 - WAC-47 є спільним проектом держпідприємства "Укроборонсервіс" і американської компанії Aeroscraft. Презентація нового зброї відбулася сьогодні на полігоні Національної гвардії під Києвом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробували український автомат "Малюк"

Карабін розроблений спеціально для потреб України. Згідно з технічними характеристиками, має калібр 7,62х39/40, напівавтоматичний і автоматичний види вогню, вага 3,4 кг і магазин на 30 патронів.

Карабін M4 побудований за модульним принципом та дозволяє адаптувати його під різноманітні калібри. Основаною версією M4 – WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, який зараз активно використовується у Збройних силах України, але завдяки заміні модулів, що можливо здійснити навіть у польових умовах за 20 секунд, M4 – WAC-47 адаптується до 5.56х45 NАТО – який є основним патроном у країнах Альянсу для цього типу зброї.

Ще однією важливою перевагою модульної конструкції автоматичного карабіна M4 – WAC-47 є можливість використання різних за довжиною стволів у відповідності до потреб: 10.5", 11.5", 14.5", 18" або 24", що дозволяє варіювати зброю у відповідності до індивідуальних завдань бійця. Наприклад, піхотний снайпер може використовувати довгий 24-дюймовий ствол, який забезпечує ведення ефективного прицільного вогню на 600 м, у той час, коли короткий у 10,5-дюймів ствол краще відповідає потребам індивідуальної компактної автоматичної вогнепальної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тайпан", "Вій", "Малюк", "Мисливець" і "Фантом" — українські військові розробки випробували на одному полігоні

У поєднанні із кріпленнями типу RIS, які призначені для швидкого встановлення коліматорних або оптичних прицілів, приладів нічного бачення або тепловізорів, підствольних гранатометів, систем лазерного покажчика цілі, не говорячи вже про тактичні рукоятки або ліхтарі, дозволяє реалізувати весь потенціал бійця на полі бою.

Державне підприємство "Укроборонсервіс" спільно з американською компанією Aeroscraft вироблятиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО в Україні. Першим проектом стане автоматична гвинтівка М16 та М4. Перехід на міжнародні стандарти НАТО - частина стратегії реформування та розвитку вітчизняного ОПК.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися фото американського карабіна М4, який удосконалили для української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути