вівторок, 11 грудня 2018 23:20

"Повітряні удари й атака морських сил" - експерт розповів про імовірний наступ РФ

"Повітряні удари й атака морських сил" - експерт розповів про імовірний наступ РФ
Михайло Самусь: Росія готова воювати під своїм державним прапором. Фото: Обозреватель

Загроза масштабного наступу зі сторони Росії є реальною.

Говорить в коментарі для Gazeta.ua військовий експерт Михайло Самусь.

"РФ повністю сформувала потрібну для цього військову складову. Вона будувалась з 2015 року, коли після підписання Мінських домовленостей, Кремль зрозумів, що їх проект "Новоросія" провалений. Путін зрозумів, що потрібно діяти більш глобально. Почали формувати військовий компонент. Зараз це Перша танкова армія, 20-та та 8-а армії, які знаходяться на кордоні з Україною, окупаційні війська у Криму та на Донбас, військові утворення, що нелегально перебувають у Придністров'ї. З військової точки зору РФ готова до наступу. Сотні танків, літаків та ракетної зброї свідчить про те, що це може статися у будь-який момент.
Після акту агресії в Азовському морі стало зрозуміло, що Росія готова воювати під своїм державним прапором. До цього вона прикривалась зеленими чоловічками чи вигаданою громадянською війною на Донбасі", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців не вважають агресією РФ напад у Керченській протоці

Нам потрібна допомога західних партнерів, наголошує він.

"На сьогодні Україна має достатньо сил та може протистояти російським сухопутним військам. Це показав Донбас. Тож наступна військова операція буде включати повітряні ракетні удари та діяльність морських сил. На морському напрямку ми маємо великі проблеми. До цього часу флот не створений. Нам конче потрібні кораблі з ракетною зброєю. Ми можемо їх отримати тільки від наших партнерів. У першу чергу США. Український оборонно-промисловий комплекс має можливості виготовити потрібні кораблі, але на це піде не один рік. А вони потрібні зараз.
Окрім кораблів нам треба системи радіоелектронної та протиповітряної оборони. Зараз Росія розуміє, що наземна операція завершиться для них поразкою. Але повітряним ракетним ударам ми не можемо протидіяти", - говорить Михайло Самусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо почнеться повноцінний наступ РФ на Україну" - Пентагон виступив із гучною заявою

На його думку, після акту агресії в Керченській протоці Америка може надати нам потрібне озброєння.

"Вони цілком усвідомлюють, яка небезпека йде від Росії. Позиції європейських країн є неприйнятними. Вони заявили, що не варто карати Росію за атаку українських кораблів. Краще просто надати гуманітарну допомогу приазовським областям. Але нам не потрібен туалетний папір, нам треба реальна підтримка та робота міжнародного права. Адже дії РФ в Азовському морі це акт відкритої збройної агресії", - додає експерт.

Після нападу на українські кораблі у Керченські протоці, росіяни почали перекидати свої військово-морські сили у Чорне море.
Малий ракетний корабель "Орехово-Зуєво" завершив перехід з Новоросійська до Севастополя.
У 18 кілометрах від українського кордону стоять сотні російських танків Т-64 і Т-62М. Їх помітили на супутникових знімках Google. Танки розташовані в Ростовській області.

Зараз ви читаєте новину «"Повітряні удари й атака морських сил" - експерт розповів про імовірний наступ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути