пʼятниця, 20 вересня 2019 18:56

Повідомили, скільки строковиків планують призвати восени

Повідомили, скільки строковиків планують призвати восени
Восени в армію планують призвати понад 15 тис. осіб. Фото: Arm

Восени на строкову службу планують призвати 15,2 тис. осіб.

Як зазначається, до Збройних сил України мають направити 9 тис. новобранців, Нацгвардії - 4,4 тис., Держприкордонслужби - 1 тис., Державної спеціальної служби транспорту - 800 осіб. Про це повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, генерал-майор Геннадій Долгашов під час брифінгу.

Строк служби становитиме 18 місяців, водночас громадян із вищою освітою будуть забирати в армію на 12 місяців. Призовний вік в Україні встановлено на рівні 20-27 років. Долгашов зазначив, що видатки на кожного призовника становлять близько 4 тис. 406 грн, при цьому 3 тис. 842 грн призовник отримує як грошову допомогу. Солдатів строкової служби не будуть залучати до виконання бойових завдань в зоні проведення Операції об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" повідомили, коли скасують призов

Долгашова додав, що за порушення закону про військову службу передбачені два види відповідальності - адміністративна та кримінальна. В якості адміністративного покарання за неявку у військкомат застосовуються штрафи: за перше порушення - від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 119 грн), за повторне порушення - від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 225 грн). Кримінальна відповідальність за це передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Верховна Рада України прийняла законопроект президента Володимира Зеленського "Про оборону України". Документом передбачене законодавче врегулювання видання "Плану оборони України" і надання права президенту затверджувати його структуру.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки строковиків планують призвати восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути