понеділок, 07 грудня 2020 20:33

Повідомили, чому в Укроборонпромі пройшли допити

Повідомили, чому в Укроборонпромі пройшли допити
СБУ розслідує підозру у держзраді. Фото: АрміяInform

СБУ з серпня проводить досудове розслідування за статтею "держзрада" щодо Укроборонпрому.

"Одним з епізодів кримінального провадження є дослідження інформації, опублікованої інтернет-виданням "Цензор.Нет" 5 серпня 2020 року в статті "Провал у Пакистані. Як топменеджери "Укроборонпрому" вибили Україну зі стратегічного ринку озброєнь". Автор звернув увагу на втрату Україною ринків збуту вітчизняної продукції внаслідок залучення іноземних комерційних структур, афілійованих із посадовими особами ДК "Укроборонпром" та ДК "Укрспецекспорт", - повідомила пресслужба СБУ.

Спецекспортер залучив компанію R до військово-технічного співробітництва з країною Південної Азії. Компанія мала негативний імідж на ринку торгівлі озброєнням.

Не зважаючи на це, її залучили і до вже чинних контрактів, і до передконтрактних переговорів, що перебували на завершальній стадії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрборонпром закриють - новий гендиректор

"За попередніми даними, представникам іноземної компанії передавалась службова інформація, яка містить комерційну таємницю щодо стану військово-технічного співробітництва України та країни Південної Азії, умов можливих зовнішньоекономічних контрактів, переговорів тощо", - повідомили в СБУ.

Внаслідок залучення компанії R зірвало укладення стратегічних контрактів та створило умови для виходу на ринок озброєння не українських товарів, а країн-конкурентів.

3 грудня СБУ провела обшуки в приміщеннях Укроборонпрому та компанії Укрспецекспорт, яка є учасником концерну. Обшуки пов'язані із виконанням зовнішньоекономічних контрактів та проводяться на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, чому в Укроборонпромі пройшли допити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути