Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 14:34

Поступово йде весна: синоптики розповіли, коли чекати тепло

6-7 березеня холодне повітря відступатиме на схід, а з південного заходу Європи почне насуватися більш тепла повітряна маса.

Завтра, 6 березня, погоду більшої частини України визначатиме гребінь східного антициклону, лише на заході - поле зниженого тиску, повідомляє meteo.gov.ua.

Без опадів, лише вдень в західних, Вінницькій та Одеській областях мокрий сніг і дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у західній, удень і в південній частині місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі -8... -14°С, вдень від -3 до +2°С; у східних, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях уночі -12... -18°С, удень -1... -6°С; у західних, Одеській областях і в Криму вночі -4... -10°С, вдень 0... +5°С, на Закарпатті до +8°С.

У Києві - без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі -9... -11°С, вдень близько 0°С.

  Погода на 6 березня. Фото: Укргідрометцентр
Погода на 6 березня. Фото: Укргідрометцентр
7 березня очікується мокрий сніг і дощ; на заході, вдень на Правобережжі невеликі опади.

Підвищення температури вночі до -4°С... +2°С, вдень до 0... +5°С, на півдні та крайньому заході +6... +10°С; у Чернігівській, Сумській, Полтавській і східних областях вночі -4... -10°С, вдень від -4°С до +1°С.

У Києві - мокрий сніг і дощ (удень невеликий). На дорогах ожеледиця. Підвищення температури вночі до -1... -3°С, вдень до 0... +2°С.

  Погода на 7 березня. Фото: Укргідрометцентр
Погода на 7 березня. Фото: Укргідрометцентр

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповіла, коли в Україну прийде потепління

Народний синоптик Володимир Деркач каже, що перші дні весни будуть теплі, проте потім стане холодно аж до травня. Володимир Деркач визначає погоду за тим же методом, яким колись користувався журналіст і письменник Володимир Лис: спостерігаючи за природою з 25 грудня до 7 січня (від католицького Різдва до православного).

Зараз ви читаєте новину «Поступово йде весна: синоптики розповіли, коли чекати тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути