середа, 23 січня 2013 19:01

Наслідки "реформ": батько трьох дітей не може оформити допомогу по народженню дитини

Наслідки "реформ": батько трьох дітей не може оформити допомогу по народженню дитини
Фото: ukrgazeta.com

37-річний Сергій Пінчук з міста Рівне не може оформити допомогу по народженню дитини. Заважає наказ Міністерства внутрішніх справ № 1077, який набув чинності 1 січня цього року.

"25 грудня в мене народилась третя дитина - Лідія. 18 січня із дружиною пішов оформлювати документи на виплату грошей", - розповів він Gazeta.ua.

Там з'ясував, що довідку про склад сім'ї він отримати більше не може. Бо будинкові книги, куди вносяться ці дані, скасувало МВС. А паспортист жеку видає таку довідку тільки на підставі будинкових книг. Тобто взамін не запропонували ніякого нового механізму, як вирішити реєстрацію дитини. Без цієї довідки оформити "дитячі гроші" неможливо.

Пінчук пішов до начальника міського управління соцзахисту.

"Він сказав, що це проблема загальнодержавна. На цю тему вони вже проводили нараду у міськвиконкомі, намагалися вирішити, хто ж зараз має видавати довідки. Нарада закінчилася нічим, бо такі питання на місцевому рівні не вирішуються. Зверталися вже до новопризначеного міністра Королевської із проханням роз'яснити, що робити в такій ситуації. Відповіли чітко виконувати постанови", - сказав чоловік.

Сергій Андрійович написав про все це в місцеву газету.

"Після цього до мене вже телефонували з Міністерства праці та соцзахисту. Сказали, що дійсно є така проблема. Сказали, що будуть вирішувати це складанням акту обстеження. Так будуть встановлювати склад сім'ї. А місцеве управління соціального забезпечення зобов'яжуть направити до мене комісію. Вони на підставі цього акту призначать допомогу", - зазначив він.

Пінчук каже, на третю дитину держава виплачує 100 тис. Перша виплата - це 9 тис. Решту суми розбивають на 72 місяці.

"Я не можу сказати, що мені ці гроші горять, бо не вважаю себе бідним. Для своєї дитини речі купив ще до того, як почав похід по державних структурах. Але для менш забезпеченої сім'ї це насправді край. Бо купити ту ж саму коляску - треба викласти 3-4 тис, ліжечко - близько тисячі. Ще матрасик, ковдру, подушку, речі. Цих 9 тисяч вистачає на один раз, щоб піти і витратити на дитину", - додав чоловік.

Має старших дітей 9-ти та 6-років. Каже, що проблем із оформленням допомоги не пам'ятає.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки "реформ": батько трьох дітей не може оформити допомогу по народженню дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути