Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2009 09:24

Послідовники "Святої Смерті" протестують (ФОТО)

Послідовники "Santa Muerte" ("Свята Смерть"), неофіційного культу, послідовники якого моляться скелету з косою, зібралися на знак протесту перед собором у Мехіко 5 квітня 2009 після того, як влада зруйнувала каплиці "святої" в прикордонному місті Нуево-Ларедо.

Церква і поліція вважає, що культ "Santa Muerte" шанує наркоділків та злочинців, які моляться на зображення скелета в надії на чудо і підтримку. Цей культ переживає бум популярності в околицях мексиканської столиці.

Культ сумно відомий у зв"язку із продажем контрабандних товарів. Його послідовники приносять на жертовник рози, марихуану, сигарети, текілу та ін.

У прикордонних містах було розв"язано справжню війну між кланами. У минулому році понад 6300 осіб загинуло в Мексиці в ході цієї війни за розподіл влади між наркокартелями та під час урядових силових операцій.

24 березня 2009 року мексиканська влада демонтувала 30 каплиць, присвячених "Santa Muerte" в Нуево-Ларедо і Тіхуані. Влада вважає, що скелет викликає стійкі асоціації з незаконним обігом наркотиків. Ці заходи пройшли "на прохання місцевих мешканців".

Хосе Мануель Валенсуела, дослідник з "Коледж де ла Фронтера Норте" в Тіхуані, зауважив: "Знищення цих каплиць не призведе до зменшення злочинності. Протенційний злочинець може так само зайти помолитися до католицької церкви чи в каплицю "Santa Muerte", або й зовсім ніде не молитися".

За матерілами Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Послідовники "Святої Смерті" протестують (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути