середа, 04 липня 2007 20:55

Остання колекція haute сouture від Жана-Поля Готьє (ФОТО)
7

На показах високої моди в Парижі, моделі представляють колекцію Осінь-Зима 2007-2008 французького дизайнера Жан- Поля Готьє. Жан-Поль Готьє - людина, яка вміє вселяти любов за допомогою тканини, ножиць і пари гудзиків.

Готьє виріс в передмісті Парижа. Він згадував пізніше, що в юності часто тікав з уроків в будинок своєї бабусі, де захоплювався малюванням дамських фасонів, що народжувалися в його примхливій уяві.


Жану-Полю повезло - його дизайнерські почини були підтримані батьками і він в 1970 році, після закінчення школи, приступив до роботи в будинку П"єр Карден. Правда, займався він там зовсім не одягом, а дизайном тарілок. Проте і це тривало недовго - незабаром послідувало скорочення штатів і хлопець був звільнений. Переживши невдачу, Готьє пішов працювати в ательє Жака Естереля. Згодом Жан - Поль також працював на дизайнерський будинок Patou, а в 1974 році повернувся до Кардена, який відправив його до Маніли місцевим представником фірми.

На Філліпінах парадоксальний та химерний дизайн Готьє здобув собі таку популярність серед впливових клієнтів, що місцева влада спробували затримати модельєра в країні, під різними приводами відмовляючи у видачі візи. Врешті-решт, Жан-Поль дізнався про смерть бабусі і категорично зажадав дозволу на виїзд.

Повернувшись до Франції Готьє починає мріяти про створення власного будинку моди. У цьому ж році він знайомиться з Френсісом Менужем, який став його партнером, менеджером і частково натхненником.

В1978 року Жан-Поль отримав роботу в японській модній компанії Кашияма. Отримавши достатньо коштів, Готьє нарешті відкриває свою справу і приступає до створення фірмової колекції одягу. Жан-Поль одразу знаходить популярність і знаходить багатьох знаменитих шанувальників та клієнтів.

У 1990 році відбулася одна з ключових подій його кар"єри - знайомство з Мадонною, для якої він розробляє ряд оригінальних сценічних костюмів, у тому числі і знаменитий бюстгальтер з гострими конічними чашками. Цей же рік приніс кутюрьє не тільки перспективне знайомство, але і найбільшу в житті трагедію - від СНІДу вмирає його друг Менуж. З цією втратою Жан-Поль дуже довго не міг змиритися і навіть хотів відійти від справ - настільки безглуздим здавалося йому життя. Проте у результаті зробив навпаки, занурившись з головою в улюблену роботу.

У 1997 році він бере участь в створенні костюмів для фільму Люка Бессона "П"ятий елемент", а в 2003 - працює шеф-дизайнером в будинку Hermes, вперше розробляючи одяг для іншої марки.

Жан-Поль Готьє - це вічний пошук того, чого ще не було. Він комбінує в своїй творчості японські, європейські і східні мотиви, поєднує в одному костюмі найрізноманітніші за типом матеріали: шовк, екзотичну шкіру, самоцвіти, він створює чудові зухвалі та екстравагантні весільні наряди. І навіть будучи метром, як і раніше залишається розвінчувачем традицій.

За матеріалом carnevale.ru

ФОТО: REUTERS

Зараз ви читаєте новину «Остання колекція haute сouture від Жана-Поля Готьє (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути