середа, 20 травня 2020 19:11

Послаблення карантину: що дозволять з 22 травня

Послаблення карантину: що дозволять з 22 травня
Що в Україні запрацює з 22 травня та які заходи дозволять проводити. Фото: Reuters

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов назвав перелік заходів та об'єктів, які з 22 травня поновлять роботу в регіонах за умови відповідності критеріям адаптивного карантину.

Про це Степанов повідомив під час брифінгу за результатами засідання уряду, передає УНІАН.

"Якщо той чи інший регіон відповідає усім необхідним критеріям, то в цьому регіоні відбувається послаблення. Перше таке послаблення відбудеться з 22 травня, це у нас такий перший етап (адаптивного карантину )", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив дату поновлення пасажирських авіаперевезень

"З 22 травня в тих регіонах, де відбуватиметься послаблення карантину буде дозволено: проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб; спортивні заходи, в яких будуть брати участь понад 50 осіб можливе лише за погодженням з МОЗ з наслідками оцінки епідемічних ризиків; проведення релігійних заходів за умови участі не більше однієї особи на 10 кв. м площі будівлі; діяльність готелів, крім функціонування в готелях ресторанів та спа-зон; регулярне та нерегулярне пасажирське перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському та міжобласному сполученні за умови перевезення пасажирів в межах кількості місць для сидіння" - підкреслив Степанов.

"Цей етап триватиме до 1 червня, потім наступає наступний етап і так по 10 днів (до 22 червня), але виключно на основі ознак адаптивного карантину, який ми вводимо", - додав міністр.

У першому кварталі 2020 року українці придбали і поставили на облік 99,8 тис. легкових автомобілів: 20,3 тис. нових та 79,5 тис. розмитнених - які були у вжитку. Це вдвічі менше, ніж торік у цей же період.



Зараз ви читаєте новину «Послаблення карантину: що дозволять з 22 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути