вівторок, 24 березня 2020 12:05

Посилки до лікарень доставлятимуть безкоштовно

Посилки до лікарень доставлятимуть безкоштовно
Укрпошта до кінця карантину запускає послугу безкоштовної доставки посилок до лікарень. Фото: Укрпошта

З 24 березня Укрпошта до кінця карантину запускає послугу безкоштовної доставки посилок до лікарень. Кожен охочий зможе надіслати засоби індивідуального захисту для лікарів і пацієнтів до медичних закладів.

Посилки з марлевими пов'язками, масками, респіраторами, одноразові медичні халати, одноразові бахіли, захисні окуляри, захисні рукавиці, бинти матимуть позначку "В лікарню". Укрпошта доставить їх до лікарень, де приймають хворих із коронавірусом.

"Щодня МОЗ повідомляє про нові випадки захворювання на коронавірус. Тому країна і лікарні готуються, щоб забезпечити всіх, хто звернувся до медзакладу, необхідною допомогою. Класно, що бізнес, благодійні організації, ініціативні групи та волонтери долучаються та вже в цьому допомагають. Укрпошта зараз в епіцентрі подій: ми працюємо нон-стоп, аби українці могли безпечно отримувати необхідні послуги вдома чи у відділеннях. Раді забезпечити логістичну підтримку цього процесу. Усі відправлення засобів захисту для лікарень доставлятимемо безкоштовно", - каже генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На час карантину пошту доставлятимуть по-новому: що зміниться

Для обласних центрів відправлення можуть бути до 30 кг. Якщо медичний заклад, до якого адресується поштове відправлення, розташовано не в обласному центрі, то його вага не має перевищувати 5 кг. У разі, якщо відправлення має більшу вагу, його необхідно розділити на кілька вагою до 5 кг кожне.

Укрпошта на час карантину змінює умови доставки пошти. Крім того, обіцяє безкоштовно зберігати посилки у поштових відділеннях. З 12 березня і до 3 квітня рекомендовані листи необхідно вкидати у поштові та абонентські скриньки.

Зараз ви читаєте новину «Посилки до лікарень доставлятимуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути