вівторок, 01 травня 2018 03:36

Посилити ЗСУ можуть лише реформи, а не Javelin – екс-посадовець Пентагону

Посилити ЗСУ можуть лише реформи, а не Javelin – екс-посадовець Пентагону
Американські Javelin доставили в Україну. Фото: Громадське телебачення

Можливості української армії радикально змінять не "Джавеліни", а реформи структури командування.

Так вважає екс-посадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер, повідомляє Голос Америки.

"Нарешті Україна отримала "Джавеліни". На моральному, політичному, тактичному та стратегічному рівні це правильне рішення, яке допоможе Україні захиститись від безупинної агресії Росії, яка вже забрала понад 10 000 життів", – відзначив експерт.

Значно важливішою є структура командування збройних сил, яка відчайдушно потребує реформування у відповідності до стандартів НАТО.

""Джавеліни" є корисним видом озброєння, яке матиме обмежений стримуючий ефект, але не змінить фундаментально можливості української армії. Значно важливішою є структура командування Збройних сил, яка відчайдушно потребує реформування у відповідності до стандартів НАТО, а також рівень підготовки та боєготовності українських військ – обидві ці складові також потребують негайної уваги.

Нарешті, важливо пам'ятати, що Україна платить за ці ракети. У довготерміновій перспективі буде значно краще, якщо Україна реформує свою оборонну промисловість (тобто зробить її більш прозорою та менш вразливою до корупції), щоб бути здатною самостійно виробляти протитанкову зброю", – відзначив Карпентер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак повідомив, коли ЗСУ візьмуться за Javelin

30 квітня президент Петро Порошенко підтвердив надходження в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin.

23 грудня 2017 р. у Держдепі США заявили, що Сполучені Штати нададуть Україні "посилені оборонні можливості". Загальна вартість оборонного пакету складе 47 млн ​​доларів. Він буде включати 35 пускових установок та 210 протитанкових ракет до них.

Зараз ви читаєте новину «Посилити ЗСУ можуть лише реформи, а не Javelin – екс-посадовець Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути