понеділок, 22 березня 2021 15:48

Порядок роботи транспорту в червоних зонах змінився

Порядок роботи транспорту в червоних зонах змінився
Кабмін делегував повноваження місцевій владі "червоних" регіонів зупиняти роботу транспорту. Фото: пресслужба Київпастрансу

Відсьогодні, 22 березня, місцева влада може самостійно забороняти роботу автотранспорту та залізниць у регіонах червоної зони.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відповідне рішення ухвалюватимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області.

Винятки становлять:

- транзитні перевезення;

- перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більш як 5 осіб без урахування дітей віком до 14 років;

- перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менш як за 2 дні органи Нацполіції;

- перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на Covid-19, який зробили не більш як за 48 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація загрозлива: лікар розповів про заповненість Covid-лікарень

Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки заборонятиметься посадка пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення, окрім спеціальних залізничних рейсів.

Поки що наявний розклад Укрзалізниці залишається без змін. Жодних обмежень висадки та посадки по Києву, Одеській та Сумській областях не відбудеться до того, як державна або регіональні комісії не ухвалять відповідні рішення. Автоматично обмежувати висадку та посадку пасажирів у червоних областях перевізник не буде.

Станом на 22 березня в червоній зоні епіднебезпеки перебувають 8 регіонів: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська, Чернівецька області та Київ.

Зараз ви читаєте новину «Порядок роботи транспорту в червоних зонах змінився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути