пʼятниця, 21 вересня 2007 12:09

Португальська поліція оглянула крематорій для тварин: Мадлен Маккен могли спалити

20 вересня португальська поліція провела обшук на території крематорію для тварин в 50 кілометрах від курорту, де зникла британська дівчинка Мадлен Маккен. Про це повідомив власник крематорію, пише Газета.Ru: "Вони питали мене три рази, чи знав я або розмовляв з батьками дівчинки", – сказав він. Двоє поліцейських в штатському пройшли в крематорій і близько 30 хвилин оглядали територію, зокрема піч.

Власник крематорію Іф Гус - голландець, який був раніше засуджений за тероризм, а нині пропонує послуги з кремації померлих домашніх тварин, пише британська газета The Telegraph. Гус живе в 32 кілометрах від того місця на курорті Прайя-де-Луж, де 3 травня зникла Мадлен Маккен.

Відзначимо, що раніше поліція обстежувала буквально кожен метр території, прилеглої до готелю, з якого зникла дівчинка. Але жодних слідів Мадлен або свіжовикопаної землі виявити не вдалося, пише NEWSru.com.

Господар крематорію Creon Starlight Service був допитаний двома слідчими, які спеціально приїхали на його покинуту ферму недалеко від міста Мончике. Відпрацьовуючи своє припущення, поліцейські зауважили, що до вілли Гуса веде звивиста дорога через сад, а сама будівля надійно прихована від сторонніх очей і охороняється трьома вівчарками.

Власне крематорій розташований за будинком із червоним черепичним дахом і складається з декількох печей, основу яких складають старі контейнери для вантажоперевезень.

Слідчі поставили Гусу пряме запитання, чи немає серед кремованих тварин останків Мадлен, проте господар твердо відповів, що особисто перевіряв вміст печей і нічого підозрілого не виявив. "Я дізнаюся у своїх відвідувачів їхні імена і перевіряю вміст їх сумок", - пояснив Гус. За його словами, поліцейські попросили в нього список клієнтів.

Слідчі намагалися добитися від власника крематорію визнання в тому, що він знає Маккенів. Проте сам Гус усунув усі підозри, заявивши, що ніколи з ними не зустрічався. Також він пояснив детективам, що має алібі: в день таємничого зникнення Мадлен йому робили операцію на очах.

Господар крематорію припускає, що дитину все-таки викрали, а поліція йде помилковим слідом. "Я знаю, що область, у якій зникла Мадлен, кишить педофілами", - зазначиив Гус.

Підозрюваний також розповів, що півмісяця назад два вертольоти протягом двох годин зависали над його будинком.

Додамо, що офіційно крематорій перестав працювати ще в лютому, задовго до зникнення Мадлен, оскільки місцеві жителі скаржилися на огидний запах. Проте у Гуса є і другий крематорій під Лісабоном, який і досі функціонує.

Свого часу Гус відсидів сім років у голландській в"язниці за організацію серії вибухів у 1988 році, внаслідок яких постраждала одна людина. "Я висадив поліцейську дільницю. Це було політичною акцією", - пояснив Гус мотиви минулих злочинів.

Досі історія зникнення і безуспішних пошуків 4-річної британки не дає спокою як жителям Великобританії, так і самим португальцям. Церква на курорті Прайя-де-Луж, де зникла Мадлен, стала дуже популярною серед тих, хто пам"ятає про дівчинку. Всередині на лавках пов"язані зелені та жовті стрічки в її пам"ять, усюди висять роздруківки з її фото і закликом знайти дівчинку.

Зараз ви читаєте новину «Португальська поліція оглянула крематорій для тварин: Мадлен Маккен могли спалити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути